Košarka

Direktno.rs

08. 01. 2020. 21:10 0

Crno-beli trojkama izbombardovali Saletov Virtus

Košarkaši Partizana u prvom meču Top 16 faze Evrokupa "rafalnom paljbom" i preciznošću sa velike udaljenosti savladali su Virtus iz Bolonje rezultatom 99:81.

Meč je definitvno presudilo izuzetno šutersko veče crno-belih. Pogodili su čak 14 puta za tri poena, a šutevi van linije 6,75 prelomili su meč još u prvom poluvremenu. Italijanski tim, koji vodi bivši srpski selektor Aleksandar Đorđević, a čije boje brane Miloš Teodosić i Stefan Marković, takođe je fenomenalno odigrao i postigao veliki broj poena, ali to im nije pomoglo protiv raspoloženih šutera Partizana.

Izabranici Andree Trinkijerija, nošeni vatrenim navijanjem u punoj Beogradskoj areni, furiozno su krenuli protiv italijanskog predstavnika, a koliko je ovo bila dosad neviđena partija crno-belih ove sezone, govori i činjenica da je srpski predstavnik poluvreme završio sa 20 poena prednosti uz čak 62 postignuta poena, uz neverovatan šuterski učinak od čak devet pogođenih trojki.

Najpre je Kori Volden počeo da pogađa van linije 6,75, da bi isto to nastavili Markus Pejdž, Nemanja Gordić, Novica Veličković...

Šutersko raspoloženje bacilo je u trans gledaoce na tribinama, a u nekokoliko navrata je, posle duže vremena, viđeno kako zavađene frakcije "grobara" srčano navijaju "kao jedan".

Posle nestvarnog prvog poluvremena u kom su obe ekipe odigrale u NBA stilu, italijanski predstavnik je bolje otvorio treću deonicu i prepolovio prednost Partizana sa odmora. Crno-beli su odgovorili trojkama preko Voldena i Zagorca, da bi potom vratili prednost koju su imali na poluvremenu.

Treća deonica odigrana je u egalu, a Partizan ju je dobio sa pola koša i zadržao ogromnu prednost pred poslednji kvartal.

Poslednja četvrtina zaličila je na treću. Opet je Virtus prepolovio prednost, ali ispostavilo se da je to bio poslednji trzaj ekipe Saleta Đorđevića. Crno-beli su ekspresno vratili 20 razlike, da bi potom održavali prednost i meč lagano priveli kraju za prvu pobedu u Top 16 fazi Evrokupa.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Kori Volden koji je odigrao svoj najbolji meč u Partizanu, postigavši 23 poena uz procenat šuta 5/8 za tri poena. Pratio ga je Nemanja Gordić sa poenom manje. Markus Pejdž, koji je takođe šuterski eksplodirao na ovom meču, ubacio je 19 poena, a dvocifren je bio i Novica Veličković sa 10 postignutih poena.

Virtus je predvodio Frenk Gejns sa 21 poenom, dok su Miloš Teodosić i Džulijan Gembl ubacili po 14.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati