Košarka

Direktno.rs

17. 11. 2019. 22:11 0

TRILER PARTIZANU Napet derbi rešen u poslednjim sekundama

Košarkaši Partizana slavili su u derbiju sedmog kola ABA lige protiv Crvene zvezde sa 75:72 (26:19, 17:18, 13:18, 19:17). Duel je odlučen u poslednjim sekundama utakmice.

Nov poraz za ekipu sa Malog Kalemegdana koja je pretrpela treći poraz uz četiri trijumfa u dosadašnjem toku regionalnog takmičenja, dok je Partizan na 5-2.

Faje je bio najraspoloženiji na startu utakmice, vezao četiri poena, dok su crno-beli imali blago zastajkivanje kada je u pitanju organizacija napada. Nakon što je Dobrić povećao na "+4", Volden je fauliran na šutu za tri poena i tu je najavio mini seriju koja je donela preokret i vođstvo od 10:8.

Izabranici Andrije Gavrilovića su promašili nekoliko otvorenih šuteva, ušli žargonski rečeno u paniku, a onda je domaća ekipa napravila novu seriju, ovog puta od 8:3 i na dva minuta do kraja deonice tajm-aut je bio neminovan. Mozli je sa četiri poena dosta uticao na taj nalet.

Centar crno-belih je do kraja deonice briljirao, pa je Partizan sa "+7" okončao uvodnu četvrtinu. Mozli je u tim trenucima imao devet poena, a Volden osam, dok je kod Zvezde Dobrić upisao šest, a Beron i Faje po četiri.

Nastavila je Zvezda po starom, napravila sijaset grešaka, koševima Jankovića i Veličkovića plus je samo rastao, a on je na polovini druge četvrtine bio dvocifren nakon bacanja Jaramaza - 38:25.

Lorenco Braun je trojkom malo olakšao suituaciju i smanjio na devet razlike, ali je odmah u sledećem napadu došao novi faul i nova bacanja.

Videlo se da crveno-beli nisu zalečili rane od teškog poraza od Asvela u Evroligi, dok su crno-beli vešto koristili sporiji ritam rivala i uspevali da neutrališu ionako jalove napade gostiju. U finišu su i jedni i drugi ušli u seriju promašaja, a Zvezda je sa dve trojke ipak uspela da smanji zaostatak na svega šest poena.

Rezultatom 43:37 otišlo se na veliki odmor, a Partizan je zasluženo imao kakav-takav plus.

Napeto se došlo sa odmora, nekoliko grubih faulova, a onda je jedan obostrani poslao Odža i Jaramaza na liniju penala.

Igrači Partizana su rešili da trojkama naprave stari plus, međutim, nije im išlo, usledio je loš momentum, a ni Zvezda nije mogla da se pohvali nekim pomakom.

Festival slobodnih bacanja održavao je rezultat na nekoliko poena u korist domaćih, a na dva i po minuta do okončanja treće, bilo je 53:50. Dženkins je sa pet vezanih poena doneo plus posle dugog vremena ekipi sa Malog Kalemegdana i tu je krenulo sa rezultatskom klackalicom.

Konačno su se ruke opustile i jednima i drugima početkom poslednje deonice. Najpre je Ćović doneo izjednačenje, a crno-beli preko Gordića u dva navrata (za tri i za dva), otišli na "+6", 64:58. Mini serija gostiju donela je nervozu, a Odžo je bio veliki problem pod košem za crno-bele.

Tomas je na šest minuta do kraja napravio grub faul u napadu nad Davidovcem, potom je Janković zaustavio Čovića pod košem udarcem po glavi (doduše, nenamernim), usledio je verbalni sukob Zagorca i Čovića, koji je izazvao buru na tribinama, a plej Zvezde dobio dva slobodna bacanja zbog tehničke izrečene centru Partizana.

Iz napada u napad bilo je sve napetije, energija "grobara" davala je dovoljan podstrek Trinkijerijevim momcima da u ključnim trenucima ipak ne bacaju unapred viđene poene. Finiš je bio očekivan, ekipe u bonusu, tvrda košarka i slobodna bacanja. Gordić je napravio "+6" trojkom iz teške pozicije za tada 72:66.

Davidovac je pogodio sa distance, potom je Čović "unovčio" dva penala, i potom još jedan koš za 73:72 na pola minuta do kraja. Čović je preuzeo odgovornost, razlika između dva sata bila je pet sekundi, a na devet do kraja je loše šutirao za tri, dobio blokadu, u kontri faulirao Zagorca i to je bio kraj.

Do isteka vremena bilo je formalnosti u vidu namernih prekršaja, čak je Zvezda na tri sekunde imala šansu da pogodi za produžetak, ali je po prijemu lopte Čović nagazio aut liniju i zapečatio sudbinu aktuelnog prvaka.

Partizan - Crvena zvezda 75:72 (26:19, 17:18, 13:18, 19:17)
Dvorana: Štark arena; Gledalaca: 15.000; Sudije: Boltauzer, Hordov, Majkić.
Partizan: Zagorac 5, Pejdž 5, Gordić 12, Parahovski, Jaramaz 8, Miletić, Veličković 6, Birčević, Janković 9, Tomas 8, Pejners, Mozli 9, Volden 13.
Crvena zvezda: Kuzmić 3, L. Braun 9, Davidovac 2, Nenadić, Lazić 2, Faje 4, Beron 9, Dobrić 6, Gist 6, Dženkins 6, Simanić, Odžo 11, Čović 14.

 

ABA liga, 7. kolo:

Subota:
Igokea – Budućnost 72:83
Cedevita Olimpija – FMP 93:89

Nedelja
Mega Bemaks – Primorska 73:79
Mornar Bar – Zadar 95:86
Partizan – Crvena zvezda 75:72

Ponedeljak:
18.00 Cibona – Krka

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati