Košarka

Milan Zarić

13. 11. 2019. 06:13 0

DENVER IZGUBIO Jokićeve bravure nedovoljne za pobedu protiv Atlante

Košarkaši Denvera nisu uspeli da nastave seriju pobeda, jer su kod kuće poraženi od Atlante sa 125:121 u noći između utorka i srede. Nagetsima nije mogao da pomogne ni naš Nikola Jokić, koji je meč okončao sa 20 poena.

Izabranici Majkla Melouna su u svoju korist rešili prethodna dva meča, i to u neizvesnoj završnici, jer je Nikola Jokić donosio pobedu u poslednjim sekundama protiv Filadelfije i Minesote, međutim to protiv Atlante nije bio slučaj. Jednostavno, Hoksi su se pokazali kao tvrd orah za tim iz Kolorada, koji je tako doživeo treći poraz u sezoni. 

Veoma dobro je Denver ušao u meč, budući da je diktirao tempo u prvom kvartalu, u kom je konstantno imao prednost. Otvorili su domaći odlično utakmicu, jer su odmah na startu napravili seriju od 12:0, nisu dugo dozvolili protivniku da postigne poen, pa se činilo da će Atlanta biti samlevena.

Međutim, gosti su uspeli da se malo oporave od očajnog početka, pa su do kraja prve četvrtine smanjili na minus devet (34:25). A onda, u drugoj četvrtini su i potpuno preokrenuli meč, jer Nagetsi nisu imali odbrane za Trea Janga.

Igrao je mladi plejmejker kao u transu u tim momentima, te je bio najzaslužniji zašto je Atlanta drugi period rešila u svoju korist, pa je od minus devet došla do plus devet na poluvremenu. U sličnom ritmu su gosti nastavili i u drugom poluvremenu, pa su znalački čuvali prednost.

U trećoj četvrtini su stekli i ogromnih 13 poena viška, da bi se Denver vratio u poslednjih 12 minuta, kada je uspeo da izjednači na 101:101. Međutim, to je bilo sve što su Nagetsi uspeli da urade, jer su gosti odbili taj njihov nalet, pa su se ponovo odlepili i na taj način su rešili meč.

Došli su do četvrte pobede ove sezone i devetog mesta na Istoku, dok je Denver treći put poražen i sa sedam trijumfa trenutno zauzima četvrto mesto u Zapadnoj konferenciji.

Timu iz Kolorada protiv Atlante nije pomogao ni veoma dobri Nikola Jokić, koji je meč okončao sa 20 poena. Do ovog košgeterskog učinka je došao za 30 minuta i uz ne tako dobar šut. Jer, iz igre je imao 7/19, dok je samo jedan od sedam pokušaja za tri poena uspeh da realizuje.

Ovog učinku je dodao šest skokova i sedam asistencija, od kojih su neke zaista bile atraktivne. Bilo je tu dodavanja iza leđa, nadmudrivanja protivnika, no to sve nije bilo dovoljno za trijumf.

Pored Jokića, dobru partiju za Nagetse pružili su Vil Barton sa 21, Pol Milsap sa 19 i Džamal Marej sa 18 poena. Sa druge strane, najzaslužniji za pobedu Atlante bio je Tre Jang sa čak 42 koša, a dobru podršku je imao od Džabarija Parkera (20) i Aleksa Lena (17 poena).

Rezultati NBA lige:

Indijana - Oklahoma 111:85

Filadelfija - Klivlend 98:97

Majami - Detroit 117:108

Čikago - Njujork 120:102

Denver - Atlanta 121:125

Finiks - Los Anđeles Lejkers 115:123

Juta - Bruklin 119:114

Sakramento - Portland 107:99

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati