Fudbal

Direktno.rs

13. 10. 2024. 13:34 0

"Gde je režimska kompanija GAT potrošila novac za izgradnju "Old Traforda" u Leskovcu?"

"Sinoć je u Leskovcu odigrana utakmica između fudbalskih reprezentacija Srbije i Švajcarske, na novom stadionu koji je zvanično koštao 2,5 milijardi dinara, a nezvanično mnogo više, a nakon utakmice gostujući igrači i uprava dali su izjave da "nikada nisu igrali na lošijem terenu". Tako je se država Srbija osramotila pred svetom i pored dobrog rezultata fudbalera", navodi se u saopštenju Pokreta za preokret, koje prenosimo u celosti.

"Očito da je stadion sa puno mana jer ni osvetljenje, što su i gledaoci na malim ekranima mogli videti, nije bilo mnogo bolje od seoskih terena osvetljenih sijalicama sa bandera. Krivca treba tražiti u izvođaču radova i nadzornom organu. A izvođač radova nije niko drugi već režimska kompanija GAT iz Novog Sada koja realizuje značajan broj investicija finansiranih državnim novcem i novcem lokalnih samouprava. To je kompanija koja je vlasnik kluba "Novi Sad GAT" čiji su čelnici optuženi za nameštanje utakmica u domaćem prvenstvu.

Takva kompanija je napravila je teren sa "kombinacijom hibridne i obične trave" po kojoj se lopta kotrlja kao po seoskoj kaljuzi, a teren, iako nije bio kišni dan, više liči na njivu nego na fudbalski teren - leskovački "Old Traford", kako su ga od milja nazivali lideri SNS-a i njihovi mediji.

Pokret za preokret traži da se hitno utvrdi ko je i na koji način kontrolisao trošenje novca za izgradnju stadiona u Leskovcu i ko je i na koji način kontrolisao kvalitet radova na njemu. Predsednik Republike Aleksandar Vučić bio je na utakmici i mogao se sam uveriti u ono što su gosti rekli, a sigurno bi mogao znati i tokove novca iz državnog budžeta prema GAT-u, a sigurno i o mahinacijama u srpskom fudbalu.

Pokret za preokret se od prvog dana saopštavanja namere da se grade skupi fudbalski stadioni širom Srbije i da se uloži više od milijardu evra oštro tome suprotstavio, o čemu je na sednicama Skupštine govorio predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović. Sada tražimo da se istraži kako je plaćena i poslednja travčica na livadi u Leskovcu, koja je osramotila Srbiju", zaključuje se u saopštenju Pokreta za preokret.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Brze pruge Srbije

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati