Fudbal

Direktno.rs

10. 10. 2024. 23:14 0

Senzacija na Vembliju: Grčka bacila Englesku na kolena

Jedno od najvećih iznenađenja ovogodišnjeg izdanja Lige nacija videli smo na londonskom "Vembliju", gde je selekcija Grčke šokirala vicešampiona Evrope Englesku i savladala je rezultatom 2:1 (1:0).

Selekcija "helena" koju sa klupe predvodi Ivan Jovanović doživljava renesansu, a ove večeri je upisala najveću pobedu u poslednjih 20 godina, još od osvajanja EURO u Portugalu sa čuvenom generacijom Ota Rehagela.

Senzaciju je nagovestio Vangelos Pavlidis u 49. minutu kada je pogodio posle dodavanja Kuleirakisa.

Zatim je Grcima poništen gol istog igrača u 83. minutu, a u 87. je Džud Beligem doneo izjednačenje i činilo se da će propasti istorijska pobeda Grčke.

Međutim, u 94. minutu je Pavlidis natrčao na odbitak ispred gola Engleza i pogodio za ogromno slavlje Jovanovića i svojih izabranika.

Italija i Belgija su podelili bodove, jer je u Rimu rezultat bio 2:2.

Kambijaso je doveo Italijane u vođstvo već u prvom minutu, da bi Rategi u 24. minutu duplirao prednost. De Kujper je smanjio u 42. minutu da bi konačnih 2:2 postavio Trosar u 61. minutu utakmice.

Izrael je bio prelak zalogaj za Francusku, koja ih je pregazila sa 1:4.

Kamavinga je u sedmom minutu bio precizan i doveo svoju reprezentaciju u prenost. 17 minuta kasnije Gandelman je poravnao rezultat da bi Enkunku u 28. minutu obezbedio Francuzima prednost pred odlazak na odmor. Pred sam kraj utakmice Francuska je uspela da postigne još dva gola i obezbedi ubedljivu pobedu. Prvo je Genduzi zatresao mređu u 87. minutu, da bi Barkola u 89. minutu postavio konačan rezultat.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Napadnut krokodil

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati