Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

08. 10. 2024. 09:45 0

Italijani likuju: Hvala Bogu da Vlahović ne ide u Srbiju!

Osim što se u Srbiji bave izostankom Dušana Vlahovića, slična tema je pokrenuta u Italiji. Kako je selektor Dragan Stojković Piksi objasnio, golgetera Juventusa nema na raspolaganju iz porodičnih razloga ni za drugu akciju u Ligi nacija, ali bi trebalo da bude tu za treću, onu u novembru.

 Na Apeninima, međutim,  tu situaciju vide kao pozitivnu iz njihovog ugla.

U analizi lista Gazeta delo Sport, Vlahović je označen kao veliki radoholičar, što i jeste prefiks koji ide uz njega kao fudbalera koji puno radi na sebi. Ovu, za njega, pauzu će iskoristiti da se dodatno usavrši i - odmori.

- U situaciji kada je praktično jedina prava opcija u napadu Juvea, igra sreda-subota po 90 minuta (izuzetak meč sa Napolijem), njegovom telu će dobro doći odmor - piše list Gazeta delo Sport.

On je u tekstu označen kao radoholičar i nezamenljiv u timu:

- Nijedan centarfor velikih timova nije igrao toliko koliko je Dušan. Radoholičar Juventusa ide frenetičnim tempom i hvala Bogu da ni ovog puta neće ići u reprezentaciju. Bar će sebi uštedeti put i minute na terenu - navodi se u tekstu.

Podseća se i da je trener Tijago Mota Srbina koristio kao startera sa najviše minuta, ukupno 757 i najbliži mu je Andrea Kambijazo (731), koji je čak odmorio pred Ligu šampiona.

Mota ga smatra neophodnim u njegovom sistemu, a delom iz nužde, s obzirom na to da nema drugu opciju jer je povređen Arkadijuš Milik.

Gledajući spisak prvih devet ekipa Serije A, nijedan igrač nije bio na terenu kao Vlahović. Pedantni Italijani izračunali su da postiže gol na svakih 108 minuta, što je fantastičan prosek.

Posebno je bio efikasan u poslednje vreme, dao je pet pogodaka za devet dana, odnosno na tri meča protiv Đenove, Lajpciga i Kaljarija.

Ipak, i pored toga stalno je pod lupom šta god da uradi. U poslednjem meču je tako promašio zicer, Juve je potom ispustio pobedu nad Sardima (1:1) i Srbin mora da trpi kritike zbog svega toga.

- Mnogi to pripisuju dekoncentraciji zbog umora, pa će ova pauza biti za njega preko potrebna - smatraju u Gazeti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Dugo putovanje u EU

Zoran Živković [16.10.2024.]




Video dana

Sitna nezgodacija

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati