Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

04. 10. 2024. 19:39 0

OFK bliži pobedi u derbiju, Radnički sačuvao bod na "Čairu"!

Fudbaleri Radničkog iz Niša i OFK Beograda remizirali su 1:1 u derbiju 11. kola Super lige Srbije.

Opravdao je meč na "Čairu" epitet derbija, Radničkom je pripalo prvi, a gostima iz prestonice drugi deo utakmice.

Posle osvojenog boda OFK je ostao na drugoj poziciji sa 23 osvojena boda, dok su Nišlije pete i imaju šest poena manje.

Od starta je krenulo sa uzbuđenjima na „Čairu“. Radnički je mogao do mogao do gola u četvrtom minutu posle udarca Stjuarta, uzvratio je Vlijter u osmom i pogodio stativu, da bi već u narednom napadu novu priliku imale Nišlije, Ilić je iz izgldne situacije poslao loptu pored gola golmana gostiju Popovića.

Inspirisan je bio ovog popodneva ofanzivac Radničkog Stujart. Uspeo je napadač iz Jamajke da se probije kroz odbranu gostiju i šutira, a loptu posle njegovog udarca u korener pošalje golman OFK-e Popović. Nakon udara iz ugla Nišlije su poveli. Nekadašnji igrač Beograđana Marko Petković najbolje se snašao u šesnaestercu „romantičara“ i udarcem glavom doneo domaćinu prednost.

Fenomenalnu šansu da izjednači imao je napadač OFK-e Vilijter u 37. minutu kada je najpre zaobišao golmana domaćihManojlovića, a zatim gađaom na prazan gol, međutim njegov udarac je na gol-linije zaustavio kapiten Radničkog Jamkam.

Sreća je bila saveznik gostiju u 42. minutu kada je Ilić fantastičnu šutirao sa oko 30 metara, a njegov neodbranjiv udarac zaustavila prečka.

Videlo se od starta drugog poluvremena da je drugoplasirani tim na tabeli Super lige Srbije OFK Beograd krenuo znatno odlučnije na „Čairu“. To je gostima donelo izjednačenje u 53. minutu. Odlično je defanzivac „romantičara“ Vukičević povukao loptu, ušao u kazneni prostor i šutirao, a posle intervencije čuvara mreže Radničkog Manojlovića, mladi ofaznivac ekipe trenera Sima Krunića Nikola Mituljikić samo ćušnuo loptu u mrežu Nišlija.

Nije domaćin pod komandom trenera Nikole Drinčića bio na nivou iz prvog poluvremena, pa su gosti iz glavnog grada nastavili da napadaju i traže preokret na jugu Srbije.

Mogao je OFK do potpunog preokreta i slavlja u Nišu, ali je udarac rezerviste Bermudeza glavom završio tik pored Manojlovićevog gola šest minuta pre kraja susreta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Pazi, vruće!

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati