Fudbal

Milan Zarić

02. 10. 2024. 22:58 0

VEČE ČUDA Real i Bajern "pukli" u Ligi šampiona

Fudbaleri Lila napravili su najveće iznenađenje u drugom kolu Lige šampiona, pošto su kod kuće savladali aktuelnog prvaka Evrope Real sa 1:0. Podvig je napravila i Aston Vila, koja je na kolena bacila veliki Bajern i prelepim golom Džona Durana je slavila sa 1:0.

Real je kao veliki favorit došao u Francusku, rešen da uzme tri boda, baš kao što je to učinio na startu protiv Štutgarta. Nije blistao kraljevski klub, baš kao ni na premijeri u Ligi šampiona, samo što se to ovoga puta odrazilo kroz rezultat - Lil je uspeo da dođe do senzacije i velika tri boda.

Ušao je Real u ovaj meč bez Kilijana Mbapea, koji je ostao na klupi, pa su od početka "kolo vodili" Brazilci Endrik i Vinisijus, koji su imali odlične šanse u šestom i 19. minutu, ali je bolji od njih bio Lukas Ševalije.

A onda su na scenu stupili igrači Lila, tačnije Džonatan Dejvid, koji je u 25. minutu dva puta pokušao da savlada Andreja Lunjina, ali je ukrajinski golman oba puta izašao kao pobednik.

No, bio je to samo nagoveštaj još većih ataka Lila, koji su se isplatili u trećem minutu sudijske nadoknade. Naime, u 45. minutu je Eduardo Kamavinga igrao rukom, sudija Mauricio Marijani je odlučio da gleda snimak i pokazao je na penal. Odgovornost je preuzeo Dejvid, koji je tukao uz desnu stativu i doneo je prednost Lilu - 1:0.

Mogao je Real da se vrati već u narednom minutu, kada je u ogromnoj šansi bio Endrik, koji je samo trebalo da ubaci loptu u mrežu, ali je promašio ceo gol, pa je Lil na poluvreme otišao sa golom viška.

Bio je svestan Anćeloti da je vreme da se nešto menja, pa je u vatru bacio i Mbapea. Ali, nije to donelo nekih rezultata, zapravo je i Lil bio opasniji, pa je imao lepe šanse preko Žegrove i Dejvida, da bi Real tek kasnije zapretio preko Karvahala, koji je pokušao glavom, i Ridigera, koji je na identičan način pokušao da matira golmana Lila. Nije u tome uspeo, francuski tim je odbio sve nalete i sačuvao je senzacionalna tri boda.

Do velike pobede došla je i Aston Vila, koja je kod kuće savladala minhenski Bajern sa 1:0.

Tim iz Birmingema je hrabro ušao u meč, nije ustuknuo pred favorizovanim rivalom, pa je zapravio bio prvi koji je opasno zapretio, i tada se i zatresla mreža. Lepo se pred golom Bavaraca snašao Pau Tores, koji je uspeo da savlada Nojera, ali nije se dugo radovao, pa mu je VAR poništio gol.

Do kraja poluvremena je i Bajern pokušao da uzvrati, dosta prostora je u 39. minutu imao Mikael Olise, namestio se i lepo šutirao levom nogom pod prečku, ali se istakao Martinez.

Čekala je Vila u nastavku šansu da dođe do gola i dočekala je u 79. minutu. Odličnu loptu iz poslednje linije poslali su defanzivci domaćina do Džona Durana, koji nije mnogo oklevao, šutirao je iz prve i matirao je Nojera, koji je izašao van gol linije.

Bajern je najbolju šansu da izbori bod imao u prvom minutu sudijske nadoknade, kada je Gnabri snažno šutirao, ali je u jednog od junaka utakmice izrastao Emilijano Martinez, koji je odbranio i sačuvao je pobedu Aston Vili.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Džabe teretana i mišići

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati