Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

02. 10. 2024. 21:51 0

Samo jedan klub ima manje šanse od Zvezde da ode dalje

Crvena zvezda je odigrala prva dva kola u novom formatu Lige šampiona, ali još nije uspela da osvoji nijedan bod.

Crveno-beli su pretrpeli dva poraza, najpre 1:2 od Benfike na ''Rajku Mitiću'', a onda i 0:4 protiv Intera na ''Đuzepe Meaci'', čime su značajno otežali sebi posao u pokušaju da se plasiraju među 24 najbolje ekipe, od ukupno 36 koliko ove jeseni učestvuje u Ligi šampiona.

Zvezdi sada ostaju mečevi protiv Monaka u gostima (22. oktobra), zatim protiv Barselone kod kuće (6. novembra), pa protiv Štutgarta u Beogradu (27. novembra), protiv Milana na "San Siru" (11. decembra), protiv PSV-a u Beogradu (21. januara) i Jang bojsa u Bernu (29. januara).

Pre početka takmičenja pojavio se matematički proračun po kome bi devet osvojenih bodova u osam kola najverovatnije bilo dovoljno za mesto među 24 najbolje ekipe, odnosno za prolaz u narednu fazu takmičenja.

Zvezdi sada ostaje još šest mečeva da eventualno dostigne ili premaši pomenuti broj bodova i prođe dalje, ali joj statističari posle dva startna poraza sada daju minimalne šanse za ostvarenje tog cilja.

Kao što se može da videti na ''X'' nalogu ''Football Rankings'', Zvezdi se daje čak 96,4% šansi da bude eliminisana posle prve faze takmičenja, odnosno u ovom trenutku joj daju samo 3,6 posto da prođe dalje.

Slabije je rangiran samo Slovan iz Bratislave sa 0,6% šansi za prolazak u nokaut fazu takmičenja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Džabe teretana i mišići

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati