Fudbal

Milan Zarić

02. 10. 2024. 20:40 0

Tragedija Đirone protiv Fejenorda, Samardžić briljirao

Fudbaleri Đirone nisu uspeli da se "upišu" u premijernom učešću u Ligi šampiona, pošto su u drugom kolu kod kuće poraženi od Fejenorda sa 2:3, i to nakon što su postigli dva autogola i promašili penal. U drugom meču ovog ranijeg termina Atalanta i naš Lazar Samardžić su kao gosti savladali Šahtjor sa 3:0, uz sjajnu igru našeg reprezentativca.

Đirona je posle onog tragičnog poraza od Pari Sen Žermena na startu elitnog takmičenja tražila prvi povoljan rezultat i delovalo je da su Katalonci na dobrom putu.

Jer, već u 19. minutu su postigli prvi gol u Ligi šampiona, čime je ispisana istorija, a strelac tog pogotka za pamćenje bio je Lopez. Ipak, nije slavlje najprijatnijeg iznenađenja španske lige prošle sezone dugo trajalo, jer je samo četiri minuta kasnije Fejenord poravnao na 1:1, i to nakon autogola Erere.

Holandski velikan je do preokreta došao već u 33. minutu, kada je Milambo posle asistencije Paišaa pogodio za 1:2, a ta prednost je mogla da bude još i ubedljivija tri minuta kasnije, međutim Ueda nije iskoristio penal koji je dosuđen za Fejenord.

Đirona je bolje ušla u drugi deo meča, pa je mrežu rivala tresla već u 51. minutu, samo što taj gol nije važio, budući da je VAR ustanovio da je golu prethodio ofsajd.

Tu nije bio kraj neprijatnostima Đirone, pošto španski predstavnik nije uspeo da iskoristi ni penal, koji je dobio u 67. minutu, pošto Miovski nije uspeo da nađe put do mreže golmana tima iz Roterdama. Ali, ono što Miovski nije tada uradio jeste Doni van de Bek sedam minuta kasnije, kada je posle dodavanja Dandžume pogodio za 2:2 i veliko slavlje.

Međutim, ni to slavlje nije dugo trajalo, svega sedam minuta, kada je došlo do novog hladnog tuđa za Đironu. Autogol je u tom 79. minutu postigao Krejči za konačnih 2:3 i ceo plen Fejenorda na ovom meču.

U drugom meču ovog ranijeg termina nije bilo neizvesnosti, budući da je Atalanta demonstrirala klasu i na neutralnom stadionu u Gelzenkirhenu je savladala Šahtjor sa 3:0.

Odlično je na ovom meču igrao naš reprezentativac Lazar Samardžić, koji je dirigovao igrom "boginje", što je donelo lepršavost u igri gostiju, koji je rivalu spakovao tri lopte u mrežu.

Prvi put se mreža ukrajinskog šampiona tresla u 21. minutu, kada je Berat Đimsiti pogodio posle asistencije Lukmana, da bi asistent kod prvog gola bio strelac drugog u 44. minutu, a tada ga je sa golom spojio Kolašinac za veliku prednost od 0:2.

Već je tada bilo jasno gde će bodovi da završe, ali je Atalanta u drugom poluvremenu potvrdila ubedljivu pobedu golom Belanove u 48. minutu posle asistencije Davidea Zapakoste.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Džabe teretana i mišići

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati