Fudbal

M. Z.

01. 10. 2024. 20:39 0

Brest UNIŠTIO Salcburg, Štutgartu bod protiv Slavije

Fudbaleri Bresta napravili su veliko iznenađenje u drugom kolu Lige šampiona, pošto su u gostima deklasirali Salcburg sa 4:0. U drugom meču ovog ranijeg termina Štutgart je kod kuće odigrao sa praškom Slavijom - 1:1.

Brest je u uvodnom kolu došao do prvih bodova u istoriji u Ligi šampiona, što mu je očigledno dalo dodatni motiv da rastave na delove favorizovani Salcburg, koji je do nogu potučen. Na kraju je francuski predstavnik slavio sa čak 0:4.

Jeste Salcburg bolje počeo meč na svom terenu, pa je u 11. minutu i zatresao mrežu rivala, ali nije to slavlje mnogo trajalo, pošto je sudija Entoni Tejlor poništio gol Bajdua zbog ofsajda, u šta se uverio uz pomoć VAR-a.

I posle tog poništenog gola je austrijski vicešampion imao više od igre, pa je pretio preko Dedića i Konatea, ali su se gosti branili. I onda, u jeku totalne inicijative, Salcburg je primio gol. Igrao se 24. minut, kada je Ažork poslao loptu do Abdalaha Sime, koji se lepo snašao u kaznenom prostoru, pa je loptu poslao u donji desni ugao protivničkog gola za prednost od 0:1.

Pokušao je Salcburg da se vrati do poluvremena, budući da je imao šanse preko Gluha i Bidstrupa, ali je golman Bresta Marko Bizo uspeo da sačuva mrežu i prednost na poluvremenu.

Nije domaćin imao toliko ideja u drugom delu kao što je to bio slučaj u prvom poluvremenu, pa golman Bresta nije imao toliko posla.

Čekalo se dugo na neku šansu, eventualno i gol, a upravo je pao pogodak u 66. minutu, kada je Kamara sa ivice šesnaesterca uz levu stativu poslao loptu u mrežu Salcburga za 0:2, da bi samo šest minuta sve bilo gotovo, kada je Sima drugim golom na meču doneo gostima ogromnih 0:3.

I nije se na tome zaustavio Brest, koji je još više uspeo da ponizi Salcburg do kraja, te je Matijas Pereira Laž u 75. minutu sa ruba kaznenog prostora savladao golmana Salcburga za konačnih 0:4.

Brest je ovom pobedom u nekompletnom drugom kolu izbio na prvo mesto sa šest bodova, dok je Salcburg doživeo i drugi poraz, pa je zakucan na poslednje mesto.

U drugom meču odigranom u ovom ranijem terminu, pobednika nije bilo, pa su Štutgart i Sparta iz Praga odigrali 1:1.

Bolje je počeo nemački tim, inače protivnik Crvene zvezde u Ligi šampiona, pa je do prednosti došao već u sedmom minutu, kada je Milo našao put do protivničkog gola posle asistencije MItelšteta.

Međutim, nije predugo trajala radost "švaba", budući da su Česi vratili egal u 32. minutu posle gola Kairinena, koji je, ispostavilo se kasnije, postavio konačan rezultat na ovom meču.

Naš Veljko Birmančević je bio starter u ekipi Sparte i odigrao je ceo meč, a imaće za čim da žali, jer je pogodio prečku.

Sparta je posle ovog remija trenutno druga sa četiri boda, dok je Štutgart posle poraza od Reala u prvom kolu došao do prvog boda i sada, nakon nekompletnog kola, zauzima 22. mesto.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


EXPOnat

Zoran Živković [27.09.2024.]




Video dana

Povratak u velikom stilu

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati