Fudbal

Direktno.rs

17. 09. 2024. 08:39 1

Golman Liverpula besan: Niko nas ništa ne pita!

Alison (31), poslednjih šest godina nezamenjiv golman Liverpula i ključni član ekipe koja je osvojila sve, pred današnju prvu utakmicu nove, redizajnirane Lige šampiona na gostovanju Milanu pobunio se zbog sve više utakmica, koje fudbalere čekaju svake sezone.

Novi format Lige šampiona mnogo vrhunskih fudbalera iskoristilo da protestuje što se u ionako natrpani kalendar guraju nove utakmice. Konkretno, u novoj sezoni LŠ umesto 125 igraće se 189 utakmica. Za fudbalere u osnovnom, ligaškom delu takmičenja to znači da umesto dosadašnjih šest, sada igraju najmanje osam utakmica.

Naravno, to je tek deo krcatog rasporeda. Alison i ostali igrači engleskih klubova, osim domaćeg prvenstva i FA kupa, imaju još i Liga kup. Na to se moraju dodati i utakmice klupskog Svetskog prvenstva za 12 evropskih klubova, koji igraju i njegovu novu verziju.

Naravno, tu su i utakmice reprezentacija. Alison to ovako komentariše:

- Za navijače je to neverovatno. Više utakmica, više velikih utakmica. Za nas igrače je uvek dobra ideja dodati neke utakmice u raspored koji nije zauzet... Malo sam ironičan! - rekao je i nastavio:

- Niko ne pita nas igrače šta mislimo o dodavanju više utakmica, pa možda naše mišljenje nije važno. Ali svi znaju šta mislimo o tome. Svi su umorni od toga. Ovo nije pitanje na koje bi trebalo samo ja da odgovorim. Potrebno je da sednemo zajedno i poslušamo sve strane jer razumemo da postoje mediji i televizije, strana UEFA i FIFA, Premijer lige, domaćih takmičenja...

- Nismo glupi. Razumemo da ljudi žele više utakmica. Ali razumno bi bilo da se svi, uključujući igrače, sastanu i saslušaju jedni druge. Mnogi igrači su već govorili o tome. Samo treba da nas saslušaju - zaključio je golman Liverpula i reprezentacije Brazila.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Proka pronalazač

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati