Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

13. 09. 2024. 22:15 1

Livaja utišao "Maksimir", Hajduk slavio u Zagrebu

Hajduk je u derbi meču šestog kola hrvatskog prvenstva na "Maksimiru" savladao Dinamo rezultatom 1:0, a strelac odluke bio je Marko Livaja.

Baš kao i većina "večnih derbija", i ovaj je počeo usporeno. Dinamo je imao veći posed lopte, ali je Hajduk došao do prve prilike. Livaja je u 19. minutu. Šutirao je sa ruba šesanesterca, lopta je otišla iznad prečke. Bio je puno tenzije u prvom poluvremenu, faulova i iseckane igre, rezultat se u prvih 45 minuta nije menjao.

Hajduk je bolje ušao u drugi deo igre, Krovinović je imao odličnu priliku u 47. minutu, Nevistić je fantastično intervenisao i odbranio udarac veziste Hajduka. Ponovo je utakmica ušla u mirniji tok, a onda je i Dinamo zapretio. Kulenović je u 67. minutu glavom pokušao, lopta je prošla pored leve stative.

Delovalo je da je Dinamo preuzeo inicijativu, ali je usledio šok na "Maksimiru". Prpić je fenomenalno proigrao lob dodavanjem Livaju koji se odlično snašao i pogodio iz voleja.

Dinamo je mogao da odgovori preko Roga u 76. minutu, ali je promašio veliku priliku kada je sa deset metara gađao pored stative. Utakmica je na kratko bila prekinuta zbog bakljade i ubacivanja predmeta na teren, u nastavku je Dijalo dobio crveni karton za goste, a Rog je još jednom u 99. minutu promašio.

Hajduk je odneo pobedu u teškom trenutku za klub i pretekao Dinamo na čelu tabele.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Frizbi na žaru

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati