Fudbal

Milan Zarić

09. 09. 2024. 06:59 1

Prošlo skoro GODINU DANA: Pobeda na zvaničnom meču - ŠTA TO BEŠE?

Euforija nastala posle iznenađujućeg remija sa Španijom, aktuelnim evropskim šampionom, brzo je splasla. Reklo bi se da je Srbija vraćena na "fabrička podešavanja", pa je bez ispaljenog metka položila oružje u Kopenhagenu. Na kraju, Danska je bez mnogo muke i znoja slavila sa 2:0.

Bili su "orlovi" puni samopouzdanja nakon što su u Beogradu odoleli "furiji", pa se verovalo da to sve mogu da nadograde na "Parkenu". Ali, džaba, iz Danske se vraćaju praznih šaka. Vala, kako su igrali - više nisu ni zaslužili naši fudbaleri.

Ponovo je Dragan Stojković Piksi mnogo pažnje posvetio defanzivi, u nadi da će da odoli, kao protiv Španije, te da bi to mogli da nam donese bod(ove). Međutim, sve se srušilo posle greške u završnici prvog poluvremena, kada su protivnici poveli, a posao su završili u 61. minutu prelepim golom Jusufa Poulsena.

Tako je Srbija i na ovom meču razočarala, čime je nastavljen njen post, budući da je od poslednje pobede prošlo, verovali ili ne, skoro godinu dana?!

Naime, četa Dragana Stojkovića Piksija je poslednji put slavila na jednom zvaničnom meču 17. oktobra 2023. godine, kada je kod kuće savladana Crna Gora, čime je praktično i obezbeđen plasman na Euro.

Odlazak na kontinentalnu smotru je overen narednog meseca, kada su "orlovi" jedva izbegli poraz, te su odigrali samo nerešeno protiv Bugarske. I tada je krenuo post naše selekcije.

Jer, prva naredna zvanična utakmica koju su fudbaleri Srbije odigrali bila je ona protiv Engleske na Euru, kada je doživljen poraz (0:1), nakon čega su usledili remiji protiv Slovenije i Danske, što je označilo eliminaciju sa Evropskog prvenstva.

Onda smo uzeli senzacionalni bod Španiji, da bi ovaj septembarski ciklus u Ligi nacija bio zaokružen porazom od Danske. I ovaj neuspeh je samo pokazao da je srpski reprezentativni fudbal i dalje u tunelu i da su potrebne ozbiljne promene da se iz njega i izađe.

Na kraju, napomenimo i to da je Srbija u međuvremenu uspela da ostvari tu i tamo neku pobedu, ali samo na prijateljskim utakmicama, na kojima su savladani Kipar i Švedska. Ali, kada je reč o tim kontrolnim mečevima valja napomenuti da je pretrpljen brodolom na meču protiv Rusije, kao i poraz od Austrije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Prečica

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati