Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

07. 09. 2024. 07:40 0

Suarez se u suzama oprostio od Urugvaja (VIDEO)

Kvalifikacije za Mundijal nastavljene su u Južnoj Americi, gde je u centru zbivanja bio Montevideo. Urugvaj i Paragvaj su odigrali bez golova na oproštaju od Urusa Luisa Suaresa.

Bilo je to više nego emotivno veče na čuvenom Sentenariju, sve je bilo u znaku jednog od najboljih napadača planete poslednju deceniju i po. Navijači su napravili spektakl tako što su preko tribine razbili tri "šetalice" - na jednoj je pisalo "Luis" sa tri prsta, na drugoj je bila "devetka" sa grbom Urugvaja, a a trećoj je pisalo "večno" sa grbom trofeja Južne Amerike.

Tokom celog meča se skandiralo El Pistoleru, najboljem strelcu u istoriji Urugvaja sa 69 golova na 143 meča, ali na poslednjem u najdražem dresu nije uspeo da zatrese mrežu.

I bio je Suares jako blizu tome da se nije isprečila stativa posle akrobatskog poteza, kakvih smo mnogo puta videli od njega. To je bila nepravda u tom 19. minutu kako lopta nije htela u gol.

Još jednu stativu u drugom delu pogodio je Dijego Gomes, pa su gosti iz Paragvaja odneli bod sa Sentenarija.

Međutim, neće domaći navijači žaliti sa pobedom koliko za odlaskom Suaresa. Poslednji zvižduk označio je bujicu emocija kako bi se bivšem asu Barselone i Liverpula priredio ispraćaj.

Najemotivnije je bilo kada je legendarni selektor Urusa Oskar Tabares sa štapom izašao na binu da mu oda priznanje, a putem video bima išle su poruke svih velikana.

Među njima i Lionela Mesija, Suaresovog velikog prijatelja i dugogodišnjeg saigrača iz Barselone, a sada iz Inter Majamija, kao i Nejmara...

Otišao je u penziju najveći fudbalski sin Urugvaja, drugačije nije moglo nego do jakih emocija...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati