Fudbal

Milan Zarić

05. 09. 2024. 22:39 19

VELIKI BOD Srbija odolela šampionu Evrope!

Fudbaleri Srbije, koji su igrali u desetkovanom sastavu, uspeli da ostanu neporaženi protiv aktuelnog šampiona Evrope, pa su na stadionu "Rajko Mitić" odigrali sa Španijom 0:0 na startu Lige nacija!

"Orlovi" su duel sa Španijom dočekali u situaciji koja je sve samo ne sjajna. Bilo je dosta promena u igračkom kadru u odnosu na onaj tim iz Nemačke, potom su usledili i otkazi, na šta se nadovezala slaba poseta, kao i zvižduci selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju pred početak meča.

Ali, naši fudbaleri su bili iznad svega toga, pa su uspeli da se odbrane i da uzmu veliki bod šampionu Evrope.

Logično, imali su Španci više od igre, kroz posed su pokušavali da dođu do šanse, ali su naši momci bili disciplinovani, pa su se lako odbranili u prvom delu. I ne samo to, već su lako mogli do prednosti, međutim Luka Jović se propisno obrukao i već viđenu loptu u golu poslao je pored stative.

U drugom poluvremenu je "furija" bila još opasnija, Predrag Rajković je bio na mukama, no do kraja je uspeo da sačuva mrežu, pa je Srbija uzela neočekivani bod.

Priliku da dodatno popravi bodovni saldo imaće u nedelju, kada će u Kopenhagenu igrati protiv Danske.

Drugo poluvreme: Srbija - Španija 0:0

KRAJ MEČA! Srbija je uzela bod!

90. minut - Još tri minuta će se igrati na ovom meču.

85. minut - Grčevito se branimo u ovim momentima, pa je tako najpre morao da interveniše Marko Grujić, a onda i Jan Karlo Simić...

82. minut - Hoselu i Feran Tores su poslednji aduti Luisa de la Fuentea, budući da su zamenili Olma i Nika Vilijamsa.

79. minut - Španci su sada ti koji dominiraju, pa se igra pred našim golom. Sabili su nas protivnici u kazneni prostor, što bi valjalo da se ubrzo promeni kako bi poslednja linija Srbije odahnula.

75. minut - Uh, sada je bilo baš opasno pred golom Srbije. Jamal je dodao loptu do Ruiza, vezista Španaca se dugo nameštao, pa su naši defanzivci stigli da intervenišu i spreče rivala da postigne gol.

74. minut - Još dve promene u redovima Srbije - umesto Jovića i Samardžića ušli su Ratkov i Grujić.

70. minut - Bilo je sada baš opasno pred golom Predraga Rajkovića, koji je najpre zaustavio udarac Grimalda, da bi potom Birmančević zaustavio prvi pokušaj Jamala, do kog se lopta odbila, no drugi njegov pokušaj je otišao pored gola.

62. minut - Još jedan debitant je na terenu - umesto Živkovića je zaigrao Kristijan Belić, nekadašnji vezista Partizana, a sada član AZ Alkmara.

59. minut - Odigrali su "orlovi" veoma dobru akciju koja je morala mnogo bolje da se završi. Povukao je odlično Pavlović, pravovremeno je proigrao Samardžića, a ovaj Ilića, međutim vezista Torina se spetljao, pa je lopta na kraju završila visoko preko gola.

57. minut - Menja i De la Fuente, pa je umesto Kukurelje i Pereza u igru ubacio Grimalda i Ojarzabala.

50. minut - I Španci su probali posle prekida, pa je nakon kombinovanja posle slobodnog udarca lopta došla do Karvahala, čiji je udarac završio preko gola.

48. minut - Dobru šansu su imali "orlovi" i opasno su zapretili. Krenuo je u prodor Ivan Ilić, koji je oboren na ivici kaznenog prostora, pa su naši momci dobili slobodan udarac. Sreću je okušao Ilić, međutim njegov udarac je zamalo završio pored gola.

46. minut - Nastavljen je meč na stadionu "Rajko Mitić". Na pauzi je selektor Dragan Stojković izvršio jednu promenu, pa je u svlačionici ostao Eraković, a umesto njega je na terenu Jan Karlo Simić, što je i njegov debi za nacionalni tim.

Prvo poluvreme: Srbija - Španija 0:0

KRAJ POLUVREMENA! Odlična igra fudbalera Srbije u prvih 45 minuta, imali su i jednu veliku šansu koju je neshvatljivo promašio Luka Jović, dok su Španci potpuno zaustavljeni, pa nisu ni imali nešto previše kolosalnih prilika.

45. minut - Još minut će se igrati u prvom delu meča...

44. minut - Revija žutih kartona u prvom poluvremenu, budući da ih je Gozubujuk pokazao već pet u prvom delu. U njegovu beležnicu ušao je i Birmančević, posle nepotrebnog faula nad Jamalom.

41. minut - I Lamin Jamal je "požuteo", i to posle oštrog faula sa leđa nad Strahinjom Pavlovićem.

34. minut - Kako ovo nije bio gol?! Dugo je trajala akcija "orlova", Andrija Živković je uspeo kao šilo da se probije kroz odbranu rivala, te je uposlio Jovića, koji je bio "jedan na jedan" sa Davidom Rajom. Međutim, šutirao je očajno, pa je loptu poslao pored gola.

32. minut - Pretrnuli su svi na tribinama, ali i pokraj TV ekrana. Jer, lopta je posle pasa Jamala uz dosta sreće došla do Ajozea Pereza, koji je iskoristio prostor i šutirao, ali je Rajković bio odlično postavljen, pa je zaustavio udarac.

28. minut - Bilo je sada baš opasno pred našim golom. Dobio je loptu na desnoj strani Jamal i krenuo u prepoznatljiv prodor. Imao je i prostora ispred sebe, te je šutirao, ali je njegov udarac odlično izblokirao Birmančević.

27. minut - Naši defanzivci su "izvukli" dva žuta kartona za protivnika, budući da je holandski sudija javnu opomenu pokazao Perezu i Karvahalu posle faulova nad Milenkovićem, odnosno Pavlovićem.

26. minut - Odličan je u odbrani Kosta Nedeljković, pa je veoma dobrim startom zaustavio pokušaj po strani Marka Kukurelje.

23. minut - Sada je Rajković morao da interveniše. Uputio je udarac ka njegovom golu Zubimendi, ali nije taj šut imao snagu, pa je naš golman lako zaustavio udarac.

21. minut - Imaju Španci znatno više loptu u nogama, međutim Rajković za sada nije imao previše problema. Sa druge strane, naši fudbaleri su konkretniji, pa su više opasnih udaraca uputili na gol.

14. minut - Veoma dobro igraju naši reprezentativci u uvodnoj fazi meča, raspoložen je posebno Veljko Birmančević, koji muči Karvahala, međutim nije uspeo da stvori neku šansu saigračima.

10. minut - Naši reprezentativci pokušavaju iz tranzicije, pa su sada pokušali da zaprete - pred gol rivala je došao Ilić, čiji je pokušaj izblokirao Kukurelja, pa su "orlovi" dobili korner.

5. minut - I potencijalni problem za Srbiju u ranoj fazi meča, budući da je Gozubujuk žuti karton pokazao Strahinji Erakoviću.

1. minut - Počeo je meč na stadionu "Rajko Mitić", i to nakon minuta ćutanja u čast preminulog čuvenog sudije Zorana Petrovića.

SRBIJA - ŠPANIJA 0:0

Stadion: "Rajko Mitić". Sudija: Serdar Gozubujuk (Holandija). Žuti kartoni: Eraković, Birmančević, Belić (Srbija), Perez, Karvahal, Jamal, Olmo (Španija).

SRBIJA: Rajković - Eraković (od 46. Simić), Milenković, Pavlović - Nedeljković, I. Ilić (od 85. S. Mitrović), Lukić, Birmančević - Samardžić (od 74. Grujić), Živković (od 62. Belić) - Jović (od 74. Ratkov).

ŠPANIJA: Raja - Karvahal, Le Norman, Laport, Kukurelja (od 56. Grimaldo) - Zubimendi, Ruiz (od 76. Pedri), Olmo (od 82. Hoselu) - Jamal, Perez (od 57. Ojarzabal), Vilijams (od 82. F. Tores).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 19

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati