Fudbal

Direktno.rs

01. 09. 2024. 23:01 4

Mučenje Partizana: Vojvodina uzela bod u Humskoj

Fudbaleri Partizana nisu uspeli da se vrate na pobednički kolosek posle eliminacije iz Evrope, pošto su u derbiju sedmog kola Superlige Srbije kod kuće odigrali nerešeno sa Vojvodinom - 0:0.

Partizan je bukvalno "prespavao" prvo poluvreme. Samo jedna kakva-takva pretnja preko Zubairua, koji se okliznuo prilikom šuta, pa je golman Vojvodine Rosić lako uhvatio tu loptu.

Sve ostalo u prvih 45 minuta proteklo je u znaku ekipe Vojvodine, koja je u tom periodu uputila 11 šuteva ka golu Partizana, od toga osam u okvir gola, naspram tog jednog Partizanovog.

Glavna pretnja novom kapitenu Partizana, golmanu Aleksandru Jovanoviću, bio je raspoloženi Andrija Radulović. On je najpre u devetom minutu imao odličnu priliku u situaciji jedan na jedan, ali je Jovanović sjajno intervenisao, da bi zatim i novi šut posle odbijene lopte uspeo da ukroti.

Nova prilika za Vojvodinu viđena je i u 14. minutu kada je pokušao Veličković, ali je opet kapiten sačuvao mrežu.

Pokušavali su zatim i Savićević, pa ponovo Radulović u dva navrata pred kraj prvog poluvremena, a možda i najbolju priliku kreirao je Seri koji se nadomak šesnaesterca majstorski oslobodio Mujakića i uputio udarac koji je izvanredni Jovanović takođe uspeo da odbrani.

Trostruku izmenu je izvršio stručni štab u poluvremenu, ušli su Trifunović, Severina i Natho umesto Zubairua, Kalulua i Kovača i to se vrlo brzo osetilo u igri Partizana. Vrlo brzo je Severina počeo da preti, pogotovo u 53. minutu, kada je golman Vojvodine Rosić sjajno intervenisao, baš kao i u 80. minutu. Tada je Mujakić osvojio loptu i započeo napad Partizana, na kraju Severina šutira sa petnaestak metara, iskosa sa desne strane, ali Rosić sjajno reaguje.

I na ulasku u nadoknadu vremena još jedna Severinina akcija i još jedan dobar udarac, ali je ovoga puta Rosić vrhovima prstiju izbacio loptu u korner.

S druge strane, pretila je i Vojvodina preko Savićevića, Serija, kasnije i rezerviste Bamidelea, ali su mreže ostale netaknute. U nadoknadi vremena još dve prilike za goste, pokušao je i Nikolić na kraju, ali je odlični Jovanović sačuvao i taj jedan bod.

PARTIZAN - VOJVODINA 0:0

Stadion: FK Partizan. Sudija: Miloš Milanović. Žuti kartoni: Kovač, Đurđević (Partizan), Korać, Butean (Vojvodina).

PARTIZAN: A. Jovanović - Đurđević, Filipović, Mujakić, Jurčević - Kovač (od 46. Natho), Arijaga - Kalulu (od 46. Severina), Zahid (od 88. Šćekić), Ibrahim (od 46. Trifunović) - Đ. Jovanović (od 74. Nikolić).

VOJVODINA: Rosić - Butean, Korać, Crnomarković, Baros - Petrović, Poletanović (od 84. Medojević) - Radulović (od 84. Popović), Veličković, Zadi (od 90+2. L. Nikolić) - Savićević (od 75. Dele).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati