Fudbal

Direktno.rs

01. 09. 2024. 19:03 0

Nemoć Junajteda: Liverpul mu očitao lekciju

Još jedan tužan dan za "crvene đavole" na Old Trafordu - Mančester junajted je do nogu potučen od Liverpula u najvećem derbiju engleskog fudbala uz još jednu nezaboravnu partiju brutalnog Mohameda Salaha i neuhvatljivog Luisa Dijaza. Na kraju "crveni" su slavili sa ubedljivih 0:3.

Počelo je svečano, pre meča publici se predstavio Manuel Ugarte, Urugvajac doveden iz Pari Sen Žermena za oko 50 miliona evra. Prošle sezone najbolji defanzivni vezni igrač Lige 1 Francuske. Nema sumnje da će ga posle svega viđenog u derbiju, Erik Ten Hag sa nestrpljenjem čekati u svom timu.

Arne Slot nije ništa menjao, izveo je isti sastav koji je pobedio Brentford (2:0) u prethodnom kolu, dok je Ten Hag napravio tri izmene, Megvajera je poslao na klupu a prvi put starteri u dresu Junajteda bili su Holanđani Matijs de Liht i Džošua Zirkze.

Počeo je žestoko, Trent Aleksander Arnold je već u sedmom minutu zatresao mrežu Onane, ali je VAR pokazao da je Salah bio u ofsajd poziciji kada je loptu sa leve strane uputio Luis Dijaz.

Imali su i domaći fudbaleri nekoliko dobrih poteza, ali su u 35. minutu gosti postigli novi gol, ovog puta ništa nije bilo sporno. Kazemiro je pogrešio na sredini terena, odlični Gravenberh je proigrao Salaha, a Egipćanin poslao loptu da suprotnu stranu gde je Luis Dijaz pored saigrača Soboslaja udarcem glavom laku ubacio u mrežu - 0:1.

Taj gol podigao je temperaturu na terenu. Lisandro Martinez je nesportski s leđa faulirao Soboslaja, što je naljutilo kapitena gostiju Van Dajka, pa su pale i prve teške reči. Sudija Entoni Tejlor zasluženo je prgavom Argentincu pokazao žuti karton.

A onda novi šok na "Old Trafordu". Ponovo greši Kazemiro, Luis Dijaz mu krade loptu, kombinuje sa Salahom, koji ponovo upisuje asistenciju, a Kolumbijac novi gol - 0:2.

Jedinu pravu priliku u prvom poluvremenu Junajted je imao preko Mazrauija, bio je to izuzetno nezgodan šut, lopta je prošla kroz noge Van Dajku i Alison je krajnjim naporom zaustavio udarac.

Domaći tim nije imao šta da čeka u drugom poluvremenu, od samog starta krenuo je u napad, odmah je zapretio Zirkze.

I kad se očekivala ofanziva "crvenih đavola", novi šok na "Old Trafordu". Ovog puta pogrešio je mladi Meinu, Soboslaj mu oduzima loptu i brzo pronalazi Salaha, a Egipćanin iz prve matira Onanu - 0:3!

U tim trenucima raspala se igra Ten Hagovog tima, ali su sebični u nekoliko situacija bili Salah, Diogo Žota i ostali fudbaleri Livetpula, pa je domaći tim izbegao još ubedljiviji poraz.

Pokušali su u nastavku meča igrači Junajteda da stignu bar do utešnog pogotka, najopasniji je bio Zirkze, ali više nije bilo promene rezultata.

Nema sumnje da će na "Old Trafordu" ponovo sanjati Mo Salaha, dve asistencije i gol za novi težak poraz Ten Hagovog tima.

Ovo je velika pobeda i za Holanđanina Arnea Slota. Ne samo da je bio mnogo uspešniji od zemljaka, nego je postao prvi menadžer Liverpula još od legendarnog Bobija Pejslija, koji je slavio protiv najvećeg rivala u svom prvom derbiju.

Sa ova tri boda Liverpul se izjednačio sa Mančester sitijem na čelu tabele. Oba tima imaju maksimalnih devet bodova. Mančester junajted je tek 14. sa samo tri poena.

U narednom kolu Junajted gostuje Sautemptonu, dok Liverpul dočekuje Notingem Forest.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati