Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

28. 08. 2024. 23:04 2

Koliko je Zvezda zaradila od ulaska u LŠ

Crvena zvezda se četvrti put plasirala u Ligu šampiona i zbog toga obezbedila ogromnu zaradu. Oko 40 miliona evra. I to samo prema prvim procenama, a možda novca bude još više.

Svako ko se plasira u elitno takmičenje dobija 18,62 miliona evra, kao i bonuse na osnovu desetogodišnjeg učinka i TV prava.

Zatim, tu je novac od prodatih karata.

Paketi ulaznica će, ako se obistine predviđanja, koštati 10.500 dinara za severnu tribinu, 20.000 za istočnu, a 24.000 dinara za zapadnu. Dakle, ne baš tačno, ali, okvirno govoreći, od 100 do 200 evra.

Kapacitet "Marakane" je 55.000 gledalaca, od čega po oko 13.000 mesta imaju severna i južna tribina, što znači da će, ako budu rasprodate te dve tribine, to biti 26.000 puta po 100 evra, odnosno 2,6 miliona evra. "Istok" i "zapad" bi mogli da donesu u kasu crveno-belih oko 4,8 miliona evra. Sve ukupno, od ulaznica, oko 7,4 miliona evra.

Kada se tu dodaju još i reklame, sponzorski ugovori - jasno je koliko je važan ovaj evropski iskorak Zvezde, ali...

Ni to nije konačna moguća zarada.

Naime, svaka pobeda u Ligi šampiona sada se plaća 2,1 miliona evra, a remi 700.000 evra.

Prošle sezone je bilo više (2,7 miliona i 900.000), ali sada klub ne igra šest mečeva u grupnoj fazi, već osam - četiri kao domaćin, četiri kao gost.

A može da se zaradi i dodatno.

Ko prođe u nokaut fazu dobija odmah milion evra, ko se plasira u osminu finala još 11 miliona, ko prođe u četvrtfinale još 12,5 miliona, zatim polufinale donosi 15 miliona, a učešće u finalu 18,5 miliona evra. Osvajač evropske klupske titule dodatno zarađuje 6,5 miliona.

Imajući u vidu zagarantovani deo zarade od plasmana u Ligi šampiona, ali i od prodaje karata, kao i bonus na osnovu desetogodišnjeg učinka i TV prava, kasa Crvene zvezde će se i te kako napuniti.

A svaki dodatni uspeh na terenu, samo će uvećati finansijsku moć kluba s Marakane.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati