Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

27. 08. 2024. 23:04 0

Galata u suzama, Salcburg rutinski, u LŠ i Birmančević

Danas smo dobili još tri nova učesnika najelitnijeg klupskog takmičenja u Evropi, a to su Salcburg, Sparta iz Praga i Jang Bojs.

Sparta je u Pragu savladala je ekipu Malmea rezultatom 2:0, te je posle ukupnih 4:0 glatko eliminisala rivala.

Pogodaka nije bilo sve do finiša, ali uzbuđenja nije falilo, prvo je priredio reprezentativac Srbije Veljko Birmančević koji u 19. minutu promašio penal kada je poslao loptu daleko iznad gola.

Ništa bolje nije prošao ni Kristijansen na drugoj strani osam minuta kasnije, a sudija Turpan dosudio je i treći penal u 80. minutu.

Ovoga puta, siguran sa bele tačke bio je Lukas Haraslin, da bi posle gola Albona Rahmanija u 83. postalo jasno da će se Birmančević i drugovi radovati večeras.

U Ligu šampiona će i Salcburg koji je posle trijumfa od 2:0 Dinamom iz Kijeva u Poljskoj večeras igrao 1:1 na domaćem terenu.

Vicešampion Austrije poveo je u 12. minutu zahvaljujući 18-godišnjem Adamu Dagimu, da bi Vladislav Vanat u 29. minutu postavio, kasnije će se ispostaviti, konačan rezultat.

Jang Bojs je posle pobede na domaćem terenu od 3:2 odoleo na paklenom gostovanju u Istanbulu gde je ostvario novu, minimalnu pobedu kojom je pronašao svoj put do evropske elite.

Galatasaraj je preuzeo terensku inicijativu od prvog minuta, što je ostavljalo dosta prostora gostima da kroz kontranapade ugroze gol Muslere.

Prvi je zapretio Ikardi, ali su tokom prvog poluvremena Monteiro i Ganvula propisno namučili odbranu Turaka, dok je Koli postigao čak i gol koji je na kraju poništen zbog ofsajda.

Vremenom je nervoza bila sve prisutnija među fudbalerima Galate koji su neuspešno tražili način da postignu gol koji bi u potpunosti promenio tok dvomeča.

U 80. minutu nastala je velika gužva posle sukoba Ajhana i Maleša, poletele su čak i flaše sa stadiona u Istanbulu, što je dodatno uzdrmalo domaću ekipu.

Krenula je Galata na sve ili ništa, što je na najsuroviji način kaznio hitronogi Alan Virginius koji je posle dodavanja Itena pretrčao svoje čuvare i rutinski savladao Musleru za veliko slavlje gostiju iz Berna u 88. minutu.

Usledilo je novo koškanje, Muslera je zaradio direktan crveni karton i tada je postalo jasno da će se mušema Lige šampiona ove jeseni tresti u Bernu, ne i u Istanbulu...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Instruktor plesa

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati