Fudbal

[ Izvor: Glas Srpske ]

20. 08. 2024. 15:55 8

"Drzak i bezobrazan, a kad mu odgovoriš...": Bivši napadač Zvezde udario na Dejana Stankovića

Nekadašnji napadač Crvene zvezde, a sada Ferencvaroša - Aleksandar Pešić (32), govorio je uoči meča mađarskog velikana protiv banjalučkog Borca za Glas Srpske i tom prilikom se dotakao sukoba sa bivšim trenerom Dejanom Stankovićem.

Pešić je pod sadašnjim šefom struke moskovskog Spartaka igrao i u Zvezdi i u Ferencvarošu, a do nesporazuma je došlo tokom protekle sezone u Budimpešti. Epilog: Stanković je Pešića odstranio iz tima.

- Кada sam došao u Ferencvaroš, imao sam peh sa povredom, bio sam tri, četiri meseca van terena. Vratio sam se iz toga, dobro igrao i posle je došao taj sukob sa Dejanom, gde me je čovek suspendovao iz ne znam kog razloga. Zna on da bude drzak i bezobrazan na rečima, a kad se njemu odgovori, onda dođe do problema. Najlakše je bilo mene suspendovati - počeo je Pešić.

- Bukvalno sam dva i po, tri meseca trenirao sam, sa strane. Čak nije želeo ni golmana da mi da, da radim završnicu, nego sam trenirao potpuno sam... Svi u klubu znaju kako sam radio, da sam bukvalno svaki dan bio na maksimumu i gledao da ojačam telo, da ispravim neke mane... Кlub je bio stvarno korektan prema meni. Sa klubom nisam imao nikakav problem.

Pešić kaže da nije bio jedini na meti srpskog stručnjaka...

- Da, bilo je još igrača koji su bili sklonjeni iz ne znam kog razloga, Dejan najbolje zna. Ti momci morali su da igraju ove poslednje utakmice, to se osetilo na terenu. Da zlo bude veće, na minulom Evropskom prvenstvu povredio se reprezentativac Mađarske Barnabaš Varga, i onda je po povratku posle suspenzije, u napadu sve palo na mene, a iskreno, treba mi i vremena da dođem do nekog pika forme. Treba mi vremena da budem stari. Lično, nedostaje mi osećaj za utakmicu, nedostaje osećaj za gol... To je rezultat odsustva ona dva i po, tri meseca. Posle suspenzije sam se opet psihički vratio, onda se desila se ta povreda. Ali vratiću se kada bude najpotrebnije, kad se bude lomilo. Кao i prošle godine, golom protiv Čukaričkog. I u Zvezdi, u finalu Кupa. Borac sam ja. Nema predaje.

Iskusni napadač nije potpuno fit, međutim nada se da bi mogao da dobije šansu u četvrtak.

- Iskreno, patriota sam i drago mi je što je Borac prošao. Gledao sam meč u Banjaluci i video da Borac ima nekoliko stvarno dobrih igrača, biće zanimljive utakmice. Uvek volim kada prođe naš klub. Ne mogu da navijam za Кlaksvik, pa majka mi je iz Republike Srpske, tačnije iz Srpca. Dole su mi baba, deda, tetke, tri brata... Imam brojnu rodbinu sa mamine strane i svi su dole. Najbolji prijatelj mi je takođe iz Banjaluke, čovek u koga imam najviše poverenja, to mi je i agent - Siniša Gagula. Vezan sam dosta za Republiku Srpsku. Stalno sam dole kad uhvatim vremena.

Kada su u pitanju dalji planovi...

- Imam još dve godine ugovor sa Ferencvarošem. Tu sam. Sad će mi sin krenuti u školicu u Mađarskoj. Iskreno, razmišljam da se u potpunosti preselim u Budimpeštu - zaključio je Pešić razgovor za Glas Srpske.

Podsetimo, prvi meč Ferencvaroš i Borac igraju u Budimpešti za dva dana. Revanš je u Banjaluci sedam dana kasnije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati