Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

24. 07. 2024. 18:50 9

Dao gol Partizanu, pa opleo po klubu i Srbiji: Podržavaju rat protiv Ukrajine

Da su bili bolji na terenu – bili su. Ali, sve ostalo što se dešavalo pre, za vreme i po završetku utakmice u Lublinu ne ide na čast kijevskom Dinamu.

Nefudbalske stvari bile su u prvom planu. Igrači nisu želeli da se rukuju sa Partizanovim fudbalerima, na konferenciji nije bilo prevoda za srpske medije, a ukrajinski su pobedu poistovetili sa vojnom, i tako je i proslavili. Gledali su iz Dinama na Partizanove igrače kao na ‘ruske prijatelje’, sve su posmatrali kroz prizmu rata. Takav ambijent je napravljen, a u sve su ukalupljene i izjave igrača. Neprilične i neumesne. Za njih je ovaj meč bio više od sporta, biće i beogradski revanš za Vladislava Kabajeva.

Dao je gol Partizanu, pride ga i namestio Mikoli Šaparenku za izjednačenje. Bio je silno motivisan.

- Emocije su splasnule odmah nakon poslednjeg sudijskog zvižduka, jer kada smo izašli na teren, znali smo protiv koga igramo - ova zemlja i ovaj klub podržavaju rat protiv Ukrajine. Mislim da su navijači videli sa kakvim očima smo izašli na ovaj meč i mislim da smo dali sve što smo mogli na terenu - rekao je Vladislav Kabajev za Dinamo Kijev.ua i nastavio:

- Dali smo treći, četvrti gol, ali ipak nismo stali. Pritiskali smo, hteli smo da naši navijači i branitelji osete emociju, da uradimo nešto pozitivno za njih.Posebno je bio motivisan zato što će igrati protiv kluba iz Srbije.

- Ne može da bude bolje! Dobro smo trenirali, ali, ponavljam, važnu ulogu je odigrao faktor što je protivnik iz Srbije. Za sebe mogu da kažem: "Izašao sam na teren veoma ljut!" Nije bilo važno ko će postići gol, cilj je bila pobeda, po svaku cenu. Samo da nismo primili golove, bilo bi dobro. Dakle, ima još stvari na kojima treba da radimo - rekao je on.

Nije dobro počelo po Dinamo, primio je gol iz jedanaesterca. Hladan kao špricer bio je Mateus Saldanja. Ali, ukrajinski fudbaleri nisu počeli da paniče.

- Primili smo taj gol iz penala, ali pre toga smo imali prilike. Pritiskali smo, kontrolisali loptu više od protivnika. Tako da i posle promašaja nisam sumnjao ni u sebe ni u tim, bio sam siguran da ćemo se vratiti - dodao je.

Uporedio je utakmicu u Lublinu sa boks mečom.

- I kada smo dali prvi gol, i pored toga što je soatlo nekoliko minuta do odlaska na poluvreme, ekipa nije stala. Partizan je tada ‘zaplivao’, a situacija je bila kao u bokserskom ringu: kada neko ‘zapliva’, drugi treba da ga dokrajči. Trudili smo se da postignemo što više golova. Uspeli smo. U drugom poluvremenu smo igrali malo više na rezultat, dali smo loptu protivniku. Tih 6:2 je veoma dobar rezultat, ali ostaje revanš. Želim da kažem još neke stvari, ali to ću učiniti posle druge utakmice sa Partizanom - završio je Vladislav Kabajev.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati