Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

23. 07. 2024. 16:30 0

FIFA dobija tužbu od Premijer lige

Premijer liga će se obratiti sudu da bi isterala pravdu protiv svetske kuće fudbala, objavljeno je u utorak.

Britanski mediji prenose da će FIFA dobiti tužbu jer, kako navode, Asocijaciji profesionalnih fudbalera i Premijer ligi smeta međunarodni kalendar.

Smatraju da on remeti fudbalere i ne ide u njihovu dobrobit, dok "FIFA zloupotrebljava dominantnu poziciju koju ima u fudbalu".

Tako će organizacija koja obično izriče disciplinske mere i rešava o raznim vrstama sporova, ovog puta i sama morati da se izvlači iz jednog.

Iz FIFA su odgovorili da je Premijer liga licemerna jer deluje isključivo u skladu sa komercijalnim načelima jer organizuje letnje ture klubova.

Ni Špancima i La Ligi ne odgovara idealno kalendar mečeva FIFA, dok iz ove organizacije navode da odluke donose jednoglasno, bar kada je reč o međunarodnom kalendaru.

Spor nastaje i oko pitanja da li je FIFA u sukobu interesa kao regulator i organizator takmičenja, a jedna od stavki koja se zamera svetskoj kući fudbala je i promena i povećanje broja reprezentacija na Svetskom prvenstvu na 32.

Englezi smatraju da je ovakav konstruk neodrživ jer je veliki rizik za igrače i njihovo zdravlje.

- Međunarodni kalendar utakmica je sada iznad svih granica opterećenosti i postao je neodrživ za nacionalne lige i rizik je za zdravlje fudbalera. Odluke FIFA iz poslednjih godina su konstantno favorizovale njena takmičenja i komercijalne interese, zanemarile su njene odgovornosti kao regulatornog tela i naškodile su ekonomskim interesima nacionalnih liga i dobrobiti igrača. Nacionalne lige i sindikati fudbalera koji predstavljaju interese klubova i igrača na nacionalnom nivou odnosno koji regulišu radne odnose kroz kolektivno dogovorena rešenja ne mogu da prihvate da su globalne regulacije nešto o čemu se odlučuje jednostrano - poručili su iz Asocijacije igrača i Premijer lige.

Istovremeno je Maheta Molango, izvršni direktor PFA, rekao i da je ovakav legalni postupak "nesrećan, ali jedini način i posledica za velike učesnike u fudbalskoj igri, lige i igrače, kada su oni ignorisani".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati