Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

23. 07. 2024. 09:52 0

UEFA izbacila bivšeg finalistu Lige Evrope

Evorpska fudbalska asocijacija (UEFA) objavila je da je ukrajinski tim Dnjepar-1 izbačen iz njenih takmičenja, ali ovom klubu tek predstoji najveća borba. Mađarski klub Puškaš Akademija je tako bez borbe prošao dalje, s obzirom na to da je za rivala trebalo da ima upravo ovaj ukrajinski tim. U prošloj sezoni ukrajinske Premijer lige Dnjepar-1 zauzeo je četvrto mesto, samim tim izborio je plasman u kvalifikacije za Ligu konferencije.

U ponedeljak UEFA je izdala službeno saopštenje u kojem je obavestila javnost da Dnjepar-1 neće igrati u njenim takmičenjima ove sezone. Time su potvrđena nagađanja iz prethodnog perioda. Početkom jula ukrajinski mediji pisali su o finansijskim problemima kluba i putu u bankrot. Prošle nedelje ukrajinska liga je zvanično objavila povlačenje Dnjepra-1 iz takmičenja, a uledilo je i logično izbacivanje ovog tima iz Evrope.

Klub je napustilo više igrača, a nije pronađen novi finansijer. Ovoj ekipi se dakle ponovila se situacija od pre pet godina, kad je originalni Dnjepar raspušten, takođe zbog problema sa finansijama

Ne tako davno ovaj ukrajinski klub imao je fantastične rezultate, pre dve godine stigao je do osmine finala Lige konferencije. Inače, 2015. godine originalni Dnjepar stigao je do finala Lige Evrope, koje se održalo na Nacionalnom stadionu u Varšavi, tada je trofej osvojila Sevilja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati