Fudbal

Milan Zarić

09. 07. 2024. 22:54 0

JAMAL JE ČUDO Španija u finalu Evropskog prvenstva!

Evropa je dobila prvog finalistu! To je Španija, koja je u polufinalu savladala Francusku posle preokreta sa 2:1. Jedan od junaka pobede je Lamin Jamal, koji je fenomenalnim golom poništio pogodak Kolo Muanija, da bi Dani Olmo u 25. minutu doneo pobedu. "Furija" će se tako u nedelju boriti za titulu, i to protiv pobednika meča Engleska - Holandija.

Kakvu smo samo utakmicu gledali u polufinalu Evropskog prvenstva - ma, poezija! Igrali su odlično i Španci i Francuzi, posebno u prvom poluvremenu, u nastavku je oboren ritam, što je više odgovaralo "furiji", koja je znala da privede posao kraju.

Ušle su obe selekcije u meč spuštenih gardova, pa smo u devetom minutu već videli prvi gol. Mbape je tada dobio loptu na levoj strani, ubacio ju je u srce kaznenog prostora, gde je skočio Kolo Muani i rutinski matirao Unaja Simona za prednost Francuske - 0:1.

To kao da je naljutilo inspirisane Špance, koji su u 21. minutu došli do izjednačenja. I to na kakav način! Lamin Jamal se izborio za jedno loptu, fintama je izlomio čuvare, a onda raspalio po njoj sa distance. I od stative ju je poslao u mrežu Majka Menjona, čime je poravnao rezultat, ali i postao najmlađi strelac u istoriji šampionata Evrope.

I nije tu stala Španija, pa je četiri minuta kasnije, ispostavilo se kasnije, stavili tačku na meč. Tada je Olmo sjajnim prijemom lopte izbacio Čuamenija, šutirao je snažno i naterao Kundea da je skrene u sopstvenu mrežu.

Do kraja promene rezultata nije bilo, mada su obe ekipe napadale, pa je Španija otišla u finale. A u nedelju od 21 čas u Berlinu za titulu će igrati protiv Engleske ili Holandije, koje se sastaju u sredu od 21 sat.

Drugo poluvreme: Španija - Francuska 2:1 (2:1)

KRAJ MEČA! Španija je u finalu Evropskog prvenstva!

90. minut - Pet minuta će se još igrati. Ujedno, toliko je vremena za Francusku da izbegne eliminaciju.

86. minut - Sada pokušaj i Mbapea, ali nije bio precizan u završnici, pa je lopta otišla visoko preko gola.

81. minut - Još jednom je Jamal pokazao koliko može da bude opasan. Dobio je loptu na desnoj strani, povukao je ka sredini i raspalio, ali je lopta otišla van okvira gola.

79. minut - Sve baca Dešan na napad. U igru je ubacio iskusnog Olivijea Žirua, koji je ušao umesto Dembela, koji je delovao po desnoj strani. Izazvaće ovo promene i timu Francuske.

76. minut - Teo Ernandez je sada upropastio veliku šansu. Centrirao je Grizman sa leve strane, Dembele je poslao povratnu loptu, koju je Ruiz loše izbacio - došla je pravo na nogu beku Milana, čiji je udarac, pak, bio neprecizan.

72. minut - Probao je Mbape, ali nema tu prolaza. Jednostavno, oko njega su se našla četvorica španskih defanzivaca, pa je jasno zašto je ovaj pokušaj bio osuđen na neuspeh.

67. minut - Znatno je više lopta u nogama francuskih fudbalera, koji pokušavaju da nađu put ka golu Simona, ali defanzivni bedem Španije sve do odbija.

63. minut - Novi pokušaj Francuza posle kornera. Sada je najviše skočio Upamekano, ali ga je lopta preavrila, nekako je "propala", pa defanzivac Bajerna nije najbolje šutirao u izglednoj poziciji.

58. minut - Prva promena na meču, i to prinudna. Jer, Hesus Navas zbog povrede ne može da nastavi meč, pa je umesto njega ušao Vivijan.

55. minut - Nastavljaju se napadi "petlova". Agilan je po desnoj strani Dembele, pokušao je oštrim centaršutem po zemlji, ali su defanzivci Španije otklonili opasnost.

51. minut - Prva u nastavku preti Francuska. Pokušao je Čuameni posle kornera Dembelea, ali je lopta išla nisko, te ni on nije najbolje reagovao, pa je Simon intervenisao.

46. minut - Nastavljen je meč u Minhenu.

Prvo poluvreme: Španija - Francuska 2:1

KRAJ POLUVREMENA! Strašan fudbal smo gledali u prvih 45 minuta, jer je Kolo Muani u devetom minutu doneo prednost Francuskoj, a onda su Španci za četiri minuta preokrenuli. Najpre je u 21. minutu fenomenalnim golom Jamal izjednačio, da bi u 25. posle minijature Olma autogol postigao Kunde.

45. minut - Još dva minuta će se igrati u prvom delu...

42. minut - Francuzi po svaku cenu žele da istope minus pre poluvremena, međutim ne daju to Španci, pre svih Hesus Navas, koji "čisti" svaku potencijalnu opasnost.

35. minut - Španci i posle preokreta nastavljaju da napadaju, pa je sa distance pokušao Fabijan Ruiz, međutim Menjon nije morao da interveniše.

25. minut - GOOOOL! PREOKRET ŠPANIJE - 2:1! Kakav potez Danija Olma, prvo je prijemom "zalepio" loptu za nogu, potom se fintom oslobodio čuvara, a onda i poslao loptu ka golu Menjona, u čijoj je mreži i završila, ali nakon što ju je tamo smestio Žil Kunde, koji je postigao autogol.

21. minut - NIJE GOL, OVO JE GOLČINA! Španija je izjednačila - 1:1. Šta je samo sada uradio Lamin Jamal, koji je dobio loptu i tukao sa distance. I to je uradio fenomenalno, budući da je projektil poslao od stative u mrežu Menjona.

18. minut - Bilo je sada gotovo opsadno stanje pred golom Španije. Prošao je odlično Mbape i šutirao, ali je njegov udarac izbokiran, da bi potom pokušao Kolo Muani, međutim i njegov pokušaj je osujećen.

14. minut - Prvi žuti karton na meču - Hesus Navas je baš oštro startovao na Adrijena Rabioa, koji se dugo previjao od bolova.

12. minut - Pokušali su Španci da se momentalno vrate u meč, u prilici je bio Morata, međutim uspeli su da ga zaustave defanzivci "galskih petlova".

9. minut - GOOOL! VODI FRANCUSKA - 0:1! Dobio je loptu na levoj strani Kilijan Mbape, lepo ju je primio, mada su protivnici signalizirali igranje rukom, no napad je nastavljen - centrirao je novi igrač Reala i našao Kolo Muanija u srcu šesnaesterca rivala, koji se samo poklonio i glavom matirao Simona.

5. minut - Prva velika šansa na utakmici. Lamin Jamal je odlično centrirao sa desne strane, najbolje je u kaznenom prostoru skočio Fabijan Ruiz, međutim nije vezista Pari Sen Žermena precizno šutirao.

4. minut - Španci na početku imaju više loptu u posedu, kao da žele odmah da stave do znanja da će oni diktirati tempo na ovom meču.

1. minut - Počelo je! Pada odluka u Minhenu ko će izboriti meč za titulu.

ŠPANIJA - FRANCUSKA 2:1 (2:1)

Stadion: "Alijanc Arena" u Minhenu. Strelci: Jamal u 21. i Kunde (autogol) u 25. minutu za Španiju, a Kolo Muani u 9. za Francusku. Sudija: Slavko Vinčić (Slovenija). Žuti kartoni: Navas, Jamal (Španija), Čuameni, Kamavinga (Francuska).

ŠPANIJA: Simon - Navas (od 58. Vivijan), Načo, Laport, Kukurelja - Rodri, Ruiz - Jamal (od 90+4. Tores), Olmo (od 77. Merino), Vilijams (od 90+4. Zubimendi) - Morata (od 77. Ojarzabal).

FRANCUSKA: Menjon - Kunde, Upamekano, Saliba, Ernandez - Kante (od 63. Grizman), Čuameni, Rabio (od 62. Kamavinga) - Dembele (od 79. Žiru), Kolo Muani (od 63. Barkola), Mbape.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Džabe teretana i mišići

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati