Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

02. 07. 2024. 11:58 17

Piksi ne da ostavku, podnosi izveštaj Vučiću i Džajiću

Dragan Stojković Piksi nema nameru da podnese ostavku na mestu selektora reprezentacije Srbije posle razočaranja na Evropskom prvenstvu u fudbalu.

Piksi smatra da je dao sve od sebe, i da se po njegovom mišljenju reprezentacija nije obrukala uprkos tome što je zauzela poslednje mesto u grupi sa dve boda i jednim postignutim golom.

Zbog svega toga Stojkovića u narednom periodu očekuju razgovori sa prvo prvim čovekom FSS Draganom Džajićem, a potom i sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem.

U ugovoru koji je FSS sklopi sa Stojkovićem stoji da u slučaju ostavke, Piksiju sleduje iznos od milion evra, i to je jedan od glavnih problema oko ostavke aktuelnog selektora, koje moguće da neće ni biti.

Ako se u kom slučaju u FSS odluče da okončaju saradnju sa Stojkovićem sleduje im težak posao u smislu pronalska novog selektora. Od domaćih trenera na to mesto pretenduju Slaviša Jokanović i Aleksandar Janković, dok se već uveliko govori o tome da bi u slučaju otkaza Stojkoviću, na njegovo mesto mogao da sedne strani selektor.

Bilo kako bilo, ko god bude vodio reprezentaciju očekuju ga veliki zadaci.

Srbiju u septembru očekuju obaveze u Ligi nacija, gde će se takmičiti u najjačoj A diviziji, a rivali u grupi će biti Španija, Danska i Švajcarska, sve učesnici nokaut faze na Evropskom prvenstvu.

U decembru će Srbija dobiti rivale u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2026. godine, a borba za plasman na Mundijal u SAD, Meksiku i Kanadi će krenuti od marta meseca 2025. godine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 17

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


In memoriam

Zoran Živković [01.07.2024.]




Video dana

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati