Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: Sport Klub ]

02. 07. 2024. 08:22 3

"Odlazim, možda je greška u meni": Kako smo izgubili Vidića

U razgovoru za "Sport klub" Nemanja Vidić je govorio o svojoj ostavci u Skupštini Fudbalskog saveza Srbije.

Razloge je izneo, a kaže da je odluku doneo još pre početka Evropskog prvenstva i da njegova odluka nema nikakve veze sa neuspehom nacionalnog tima.

- Odluku o ostavci na članstvo u Skupštini Fudbalskog saveza Srbije nisam doneo tokom Prvenstva Evrope u Nemačkoj, niti ima bilo kakve veze sa reprezentacijom. Definisao sam je znatno ranije, posle majskog zasedanja u Staroj Pazovi. Razočaravajućeg i poražavajućeg za mene iz tri razloga - rekao je Vidić.

Ono što ga je najviše pogodilo u čitavoj priči jeste nameštanje utakmica.

- Zapanjilo me odbijanje delegata da diskutujemo o problemima nameštanja utakmica u Srbiji. I to u mesecu kad je UEFA dojavila čak pet utakmica po sumnjom, verovatno i više od toga, čak 97 odsto delegata smatralo je da nema razloga za razgovore, niti diskusiju, o tome. Samo da pričamo, priznamo i otvorimo problem, ništa više! Ostali su nemi, kao da se nameštene utakmice ne tiču nikoga od nas… Kao da nije u pitanju naša zemlja, Srbija, domaći fudbal - rekao je Vidić.

Dodao je još razloga...

- Veće za rešavanje sporova FSS mesecima se nalazi u konstantnoj blokadi, poslednjih osam nema ni osnovni sastav, sudije! Ozbiljan problem udara direktno u prava fudbalera, istovremeno pogađa i klubove, sportske radnike, svakog u sistemu domaćeg fudbala. Kome je to u interesu, zašto su delegati odbili da pričamo o tome, zar nije logično da se nađe rešenje u konačnoj formi? Sličan primer nezamisliv je u Evropi. Nisam razumeo poruku 97 odsto delegata da je i to tema za ćutanje i izbegavanje - naveo je.

Smatra da postoji veliki broj tema o kojima se mora razgovarati, pre svega o struci, sudijama, mlađim kategorijama...

- Strateški program o razvoju fudbala obuhvatio je period od samo četiri godine, smatram da je osam minimum. Država, na primer, ulaže novac u razvoj infrastrukture, FSS je isti projekat pripisao sebi. Rešenje problema struke, klubova, loših rezultata mlađih selekcija, suđenja nedostatak fudbalera – o svemu Skupština FSS treba da priča. Ko danas finasira klubove, gde su sponzori i zašto je sve spalo na obične entuzijaste? Hteo sam, ni te teme nisu dospele na dnevni red - dodao je naš legendarni as.

Vidić je imao u planu i razvoj regiona, ali čini se da na njegove pomene, posebno za zapadnu Srbiju, nije bilo odgovora.

- Pitao sam prvog čoveka zapadnog regiona, najvećeg u sistemu FSS, šta se dešava sa centrima poput Užica, Čačka, Kraljeva, Valjeva, kakav je plan za razvoj ostalih centara, struke. Pomenuo sam gospodina, međutim, nije reagovao. U redu, prihvatio sam drugačiji stav, možda to nisu ni teme za raspravu i razgovor, skupštinsku govornicu - podvlači VIdić.

Smatra i da njemu više nije mesto u srpskom fudbalu.

- Shvatio sam poruku većine. Ako samo dva, tri delegata, smatraju da teme o kojima sam pričao imaju težinu, nikakav problem. Meni, ipak, tu nije mesto - prihvatam stav većine i valjda je logično da se povučem. Ne, ne ocenjujem, nikako! Možda je greška u meni, možda nisam dobro postavio polazne teze, možda nema ni potrebe da se priča, diskutuje, pokreću šire teme o onome što nas, evidentno, muči - zaključio je Nemanja Vidić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


In memoriam

Zoran Živković [01.07.2024.]




Video dana

Prizor od kog se diže kosa na glavi

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati