Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

30. 06. 2024. 09:57 2

"Umoran sam": Selektor Danske besneo zbog VAR-a

Fudbaleri Nemačke su u osmini finala savladali Dansku sa 2:0 golovima u drugom poluvremenu, te su izborili plasman u četvrtfinale, gde ih čeka duel sa pobednikom meča Španija - Gruzija. Poraz u nokaut fazi razbesneo je selektora Danske Kaspera Hjulmanda, kome se na meti našao VAR.

- Poslednjih godina pokazali smo da smo blizu velikih ekipa, ali samo jedna stvar nedostaje: moramo da stvaramo i da koristimo više prilika. Sarađujemo sa timovima kako bismo stvorili bolje igrače i ponekad dolazimo do polufinala, ponekad ne. Želimo da budemo kao Hrvatska, koja je imala nekoliko sjajnih godina - rekao je danski selektor Kasper Hjulmand (52), koji u poslednje četiri četiri godine vodi reprezentaciju.

VAR je u drugom poluvremenu dvaput uticao na dansku reprezentaciju. U 48. minutu je Joakim Andersen pokazao snalažljivost i u kaznenom prostoru rivala pa je poslao loptu u mrežu za, činilo se, vođstvo Danaca.

Ipak, u VAR sobi su pronašli minimalni ofsajd Tomasa Dilejnija, koji je igrao loptom u toj akciji, pa je pogodak poništen. Dva minuta kasnije, VAR je ponovno aktiviran. Ovoga puta zbog situacije u kaznenom prostoru Danske, gde je lopta posle centaršuta Davida Rauma očešala dlan nesrećnog Joakima Andersena, nesuđenog strelca za vođstvo Danske.

Glavni sudija Majkl Oliver je posle kraćeg pregleda snimka pokazao rukom prema mestu izvođenja kaznenog udarca. Kaj Haverc je preuzeo odgovornost. Gađao je donji levi ugao danskog gola, Kasper Šmajhel se bacio u tu stranu, ali je Havercov udarac bio dovoljno snažan i precizan, pa danski golman nije uspeo da odbrani.

- Rezultat su odlučile dve odluke VAR. Imam fotografiju, radi se o jednom centimetru. Nema smisla, ovako ne bi trebalo da koristimo VAR, to je jedan centimetar i posle nekoliko minuta usledio je kazneni udarac. Umoran sam od smešnih rukometnih pravila. Ne možemo zahtevati od odbrane da trče i ovako drže ruke - rekao je Hjulmand i stisnuo ruke uz bokove kako bi demonstrirao na šta misli.

- Joakim je trčao normalno. Skočio je i bio pogođen s jednog metra. Retko govorim o tim odlukama, ali to je odlučilo ovu utakmicu. Frustrirajuće za našu ekipu, sve bi se promenilo da smo vodili 1:0. Uvek mi se sviđao VAR, takva tehnologija može pozitivno da utiče na sport. Takođe mislim da bi trebalo da bude brža, mora da postoji način da se poboljša. VAR je uopšteno dobra tehnologija, ali ponekad mogu sumnjati u njega.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


In memoriam

Zoran Živković [01.07.2024.]




Video dana

Ritam mašina

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati