Fudbal

[ Izvor: Sport klub ]

29. 06. 2024. 08:26 11

Piksija ostavka košta dva miliona evra!

Nema ostavke Dragana Stojkovića, neće je ni biti! I nema razloga da je bude - ugovor Fudbalskog saveza Srbije sa selektorom, u slučaju jednostranog raskida, predviđa obeštećenje od milion evra. I to za obe strane!

Praktično, Stojković bi ostavkom načinio sebi medveđu uslugu i dužan bio Fudbalskom savezu da isplati milion evra!

U konačnom zbiru, uz već zagarantovanih milion evra za smenu i dodatnih milion zbog eventualne ostavke, selektor bi morao da se odrekne skoro neverovatnih dva miliona evropskih novčanica.

Zato bi i odluka o ostavku, u aktuelnoj situaciji sigurnog ugovora do 2026. godine, bez obzira na "lavež svezanog kamenja" u i oko Fudbalskog saveza Srbije, za Stojkovića bila vredna - fijasku. Napokon, selektor ima siguran i validan papir da vodi reprezentaciju i u narednim ciklusima Lige nacija i kvalifikacija za Mondijal u Americi.

A, ko je ugovor potpisao i odobrio, formalno pravno, to je već njegov problem.

Poslednjih sati, ipak, svakojaki ađutanti vlasti nastavljaju akciju raspirivanja mržnje prema Stojkoviću. Selektor se, doduše, našao u blatu, koje je lično izabrao, međutim, plasiranje površnih informacija, bez minimuma uporišta u praksi, može samo da multiplikuje složenost, ionako, zamršenog problema.

Tako se pojedinci bave Piksijevom platom, usput, iznoseći netačne podatke od mesečnim primanjima selektora i ne hajući koliko su poslednji uspesi državnog tima, pod vođstvom istog čoveka, ulili novca u kasu Fudbalskog saveza Srbije. Srpska kuća fudbala zaradila je milion evra samo od dva remija u Nemačkoj.

Prethodno i oko 9,3 miliona evra od učešća na Prvenstvu Evrope, od čega je 60 odsto ostalo na Terazijama 35.

Ostalih 40 odsto raspodelili u fudbaleri i stručni štab, selektoru je pripalo 12 odsto. Sličan iznos dobila je srpska kuća fudbala i od plasmana na Mondijal u Kataru, značajna sredstva slila su se na račun posle promocije u „A“ diviziju Lige nacija. I to sve pod komandnom palicom Dragana Stojkovića - piše Sport klub.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idealan tajming

Zoran Živković [26.06.2024.]




Video dana

Ritam mašina

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati