Fudbal

Direktno.rs

19. 06. 2024. 19:49 0

Mađarska kao lak zalogaj: Rutinska pobeda Nemačke

Nemačka je više nego rutinski savladala Mađarsku u okviru drugog kola grupe A na Evropskom prvenstvu rezultatom 2:0.

Ovom pobedom ''panceri'' su obezbedili plasman u osminu finala, samo ostaje pitanje da li sa prvog mesta u Grupi A, dok su Mađari pretrpeli i drugi poraz, pa su na pragu eliminacije.

Nemci su od starta utakmice bili rešeni da što pre probiju odbrambeni bedem rivala i u tome su uspeli već u 23. minutu kada je Musijala doveo domaćina u vođstvo. Dugo je trajala akcija Nemačke, na kraju je lopta došla do Orbana pred golom Mađarske, ali u trenutku kada je on pokušao da interveniše, Gundogan ga je odgurnuo i osvojio loptu koju je zatim spretno prosledio do Musijale, a 21-godišnji fudbaler Bajerna je sa oko osam metara poslao loptu u desnu stranu protivničkog gola - 1:0.

Nojer je u samom finišu prvog poluvremena i savladan posle još jednog ''slobodnjaka'' Soboslaja koji je ovoga puta centrirao sa leve strane u kazneni prostor, Šalaj je zahvatio loptu i poslao u mrežu, ali taj gol nije priznat zbog ofsajda.

Mađari su hrabrije započeli drugo poluvreme, imali odličnu priliku za izjednalenje preko Varge, ali nisu je iskoristili i Nemci su to umeli da kazne.

Ali, nalet Mađara je ubrzo neutralisan, jer u 67. minutu Gundoan duplira prednost ''pancera''. Bila je to odlična, brza akcija Nemaca. Musijala je sa ivice kaznenog prostora poslao loptu na levu stranu, odakle Mitelštat šalje oštar centaršut po zemlji za Gundogana, a ovaj sa oko deset metara iz prve pogađa donji levi ugao protivničkog gola - 2:0.

Od tog trenutka su Mađari postali svesni da ne mogu da izbegnu novi poraz, utakmica je ušla u mirniji ritam i Nemačka je rutinski privela posao kraju.

U 90. minutu Mađari su tražili jedanaesterac zbog prekršaja nad Orbanom, ali se ni glavni arbitar, ni VAR soba nisu oglasili.

Nemačka – Mađarska 2:0 (1:0)

(Musijala 22, Gundogan 67)

Stadion: MPH arena, Štutgart, Nemačka. Sudija: D. Makelie.

Nemačka: Nojer – Mitelštat, Tah,. Ridiger, Kimih – Kros, Andrih (od 71. Džan) – Virc (od 58. Sane), Gundogan (od 84. Undav), Musijala (od 72. Fuhrih) – Haverc (od 58. Filkrug). Selektor: Julijan Nagelsman.

Mađarska: Gulači – Fiola, Orban, Dardai – Kerkez (od 75. Nađi), Šafer, Nađi (od64. Klajnhesler), Bola (od 75. Adam) – Soboslai, Šalai – Varga. Selektor: Marko Rosi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


EXPOnat

Zoran Živković [27.09.2024.]




Video dana

Neozbiljni ste

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati