Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

19. 06. 2024. 10:11 0

Ananova prodaja Zvezdi rekord Novog Pazara

Znao je s vremena na vreme da zbog prevelike gordosti ekipu na različite načine uvede u problem, ali matematika je jasna i definiše Ebenezera Anana kao igrača koji se finansijski najviše isplatio Pazarcima od osnivanja kluba do dana današnjeg.

Konačno su na Gradskom stadionu počeli da se ponašaju tržišno i da prihoduju od prodaje fudbalera. U stvari, neki novi vetrovi na tom polju počeli su da duvaju prošlog leta, kada je visoki štoper i sada već standardni reprezentativac Crne Gore Slobodan Rubežić prodat škotskom premijerligašu Aberdinu.

Obeštećenje za Rubežića iznosilo je 230.000 evra, ali nije u kompletu pripalo Pazarcima. Na ravne časti podelili su ga sa Rubežićevim prethodnim klubom - Čukaričkim. Ispostavilo se da je tih 115.000 evropskih novčanica od Rubežića druga najveća zarada pazarskog superligaša na fudbalskoj pijaci, s obzirom na to da je Brazilac Bruno Matoš sredinom 2015. godine krenuo put Crvene zvezde za 120.000 evra.

A u Crvenoj zvezdi je završio i Ebenezer Anan. Iako je potpisao ugovor na tri plus godinu sa šampionom iz Ljutice Bogdana, još ranije je Mocart Sport najavio da će karijera novopečenog reprezentativca u prestonici krenuti iz OFK Beograda. Moguća pozajmica povratniku u elitu sa Karaburme ne menja činjenicu da je Novi Pazar zaradio više nego ikada.

Doneo je devetoplasiranoj ekipi Superlige 2023/24 okruglo 200.000 evra doskorašnji fudbaler Bolonje, koji je kod pokojnog Siniše Mihajlovića početkom 2022. godine debitovao u Seriji A u porazu na gostovanju Veroni (1:2), a prethodno je u Primaveri nosio dres U19 družine sa "Renata Dalare".

Naime, nakon dobre sezone u Seriji C, gde je bio pozajmljen Imolezeu, defanzivac je početkom jula 2023. stigao u Novi Pazar na jednogodišnju pozajmicu. Ugovor sa Bolonjom bio je validan do poslednjeg dana tekućeg meseca, a Pazarci su iskoristili mogućnost otkupa, pa su za 350.000 evra dobili prava na 21-godišnjeg momka iz Gane. Potom je Crvena zvezda za njegovu slobodu platila 550.000, pa je Anan postao finansijski bingo kolektiva sa Jošanice i Raške.

Fudbaler iz Gane je za Novi Pazar odigrao 32 utakmice u svim takmičenjima i upisao dve asistencije, ali je dobio i isto toliko crvenih kartona. Nisu ostali neprimećeni njegovi prodori i kreacije na levom boku. Uglavnom je delovao kao bek, mada ga je Slavko Matić probao i kao veznog na levoj strani romba. U nedostatku štopera, pokrivao je i mesto levog centralnog beka, ne toliko često.

Za nešto više, neophodno je da popravi defanzivu, još malo poradi na fizikalijama i da pre svega - sredi glavu. Žute minute, poput isključenja u završnici duela sa TSC-om (3:4) i Voždovcem (0:1) u Novom Pazaru, u fudbalu se skupo plaćaju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati