Fudbal

Direktno.rs

18. 06. 2024. 14:33 2

Milenković: Protiv Slovenije biće teže nego protiv Engleza

Fudbaleri Srbije su porazom od Engleske počeli Evropsko prvenstvo, Engleska je na premijeri slavila sa 1:0. Međutim, prilika za prve bodove je u četvrtak, kada će "orlovi" na megdan Sloveniji (15 sati). Pred novinare je izašao Nikola Milenković, koji ističe da će taj duel biti teži od onog sa Engleskom.

Srpski defanzivac iz redova Fjorentine odigrao je odlično protiv Engleske, možda i najbolju utakmicu u poslednjih nekoliko godina za reprezentaciju, a tome svedoči činjenica da se Hari Kejn nije video na terenu.

- Ne bih o individualnom učinku, fudbal je timski sport i zato želim da se svi zajedno maksimalno fokusiramo za ono što sledi, a to je utakmica protiv Slovenije. Upravo smo imali analizu njihove reprezentacije, pripremamo se za njih na najbolji način - istakao je Milenković.

Slovenija nije Engleska, ali daleko od toga da je selekcija za potcenjivanje iako ih je pola fudbalske Evrope otpisalo. Koliko ste spremni za duele sa Šeškom i Stojanovićem?

- Moj utisak je da će nam meč protiv Slovenije biti i teži nego onaj protiv Engleske. Engleska je svakako bila favorit i nismo imali šta da izgubimo. Imamo iskustvo i to iskustvo moramo da iskoristimo uz svaki respekt prema našem dolazećem rivalu.

Koliko vam znači podrška navijača u Nemačkoj, da li ih uopšte čujete tokom meča?

- Podrška navijača, gde god da igramo, mnogo nam znači. Igrati za reprezentaciju je nešto posebno, otuda je i ta podrška uvek posebna. Zahvalan sam svim navijačima koji su bili na tribinama tokom utakmice s Engleskom, osetili smo njihovu podršku i nekako lakše igrali uz njih.

Da li su se Englezi svesno povukli u drugom poluvremenu ili ste ih vi naterali da se bore za vazduh i da li ćete tako učiniti i protiv Slovenije?

- Mislim da smo uspeli da ih vratimo na njihovu polovinu terena, to nam je bio cilj na poluvremenu. A što se tiče taktike za Sloveniju - videćete. Sigurno moramo da nametnemo naš stil igre.

Da li vam je igra iz drugog poluvremena protiv Engleske podigla samopouzdanje ili ste razočarani?

- S jedne strane nam je podigla samopouzdanje, ali opet postoji žal što dobru igru nismo krunisali bar jednim golom. Englezi posle svega nisu zaslužili pobedu, a na nama je da propušteno nadomestimo u naredna dva meča u grupi.

Na Euru ste već sedam dana, kako provodite slobodno vreme u hotelu?

- Imamo naš "gaming room", a nas četvorica, petorica igramo i "Čoveče, ne ljuti se". Tu je, naravno, i teretana.

Dobio je Milenković i šaljivo pitanje ko je spremniji - Tadić ili Rajković.

- E, to ne znam, morate njih da pitate.

A kako bi reagovao kada bi ga selektor Dragan Stojković ostavio na klupi za meč sa Slovenijom.

- Fudbal je kolektivni sport. Ja, ostali igrači, selektor, ekonom i svi ostali - svi smo na istom zadatku. Kako selektor odluči, biće tako.

Da li ste primetili neku "pukotinu" u timu Slovenije, pa da neko od vas defanzivaca iskoristi prekid za gol?

- Imamo taj podatak da smo najviša reprezentacija na šampionatu. Postići gol nije lako, ali sigurno ćemo dati sve od sebe da iskoristimo tu visinu koju ima tim - između ostalog je istakao Nikola Milenković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


EXPOnat

Zoran Živković [27.09.2024.]




Video dana

Neozbiljni ste

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati