Fudbal

[ Izvor: Nova.rs/Mediji ]

17. 06. 2024. 14:50 155

Evropski mediji: Danilo Vučić hteo da se umeša u tuču navijača u Nemačkoj (VIDEO)

Sin predsednika Srbije, Danilo Vučić, boravi u Nemačkoj na Evropskom prvenstvu, a tamo je, kako navode evropski mediji, prisustvovao brutalnoj tuči između navijača u Gelzenkirhenu pre utakmice između Srbije i Engleske. I ne samo da je prisustvovao, već je, kako se navodi u izveštajima stranih medija, hteo da se umeša u fizički obračun, ali su ga u tome sprečili pripadnici "Kobri".

Pre utakmice između Srbije i Engleske u Gelzenkirhenu u jednom lokalu letele su stolice, predmeti i pesnice kada su srpski i engleski navijači nasrnuli jedni na druge, piše popularni nemački portal T-Online, a prenosi Vreme. Tu je "očigledno" hteo da se umeša i Danilo Vučić, sin predsednika Srbije Aleksandra Vučića, "kome se imputira da ima tesne veze sa kriminalnom huliganskom scenom".

Slike dokumentuju, piše nemački portal, da jednog muškaraca, navodno 26-godišnjaka, njegovi pratioci sprečavaju da se umeša u tuču. Grupa u tom trenutku još uvek stoji ispred jednog arapskog restorana samo dve zgrade dalje od Steakhousa u pešačkoj zoni u kome se obračun dogodio.

Prema navodima hrvatskih i bosanskih medija, piše T-Online, sina predsednika Srbije obuzdavaju pripadnici specijalne jedinice "Kobra".

Za to vreme pripadnici policije pokrajine Severna Rajna-Vestfalija brzom intervencijom sprečavaju da situacija eskalira. Uhapšeno je sedam srpskih navijača i podneta tužba zbog nanošenja teških telesnih povreda.

Raspredanje o Belivuku

Danilo Vučić je u "pratnji poznatih srpskih huligana" bio i na Svetskom prvenstvu u fudbalu u Rusiji 2018, piše T-online, te da u "međunarodnim krugovima srpski huligani važe za naročito nasilne". Nemački portal podseća zatim na slučaj Veljka Belivuka i prenosi da je on tokom saslušanja rekao da je organizovao demonstracije za Aleksandra Vučića i razbijao proteste opozicije.

Na upit prvog programa nemačkog javnog servisa ARD o svemu tome Vučić navodno nije odgovorio.

T-Online dalje piše kako se na jednoj fotografiji od ranije vidi Danilo Vučić koji je zagrlio jednog od Belivukovih saradnika. Kada je srpski portal KRIK pisao o tim vezama, oglasio se, piše nemački portal, i predsednik Srbije Aleksandar Vučić na Instragramu sa fotografijom sa svojim sinom i natpisom: "Moj sin Danilo je pošten i pristojan mladić", a napadaju ga samo zato što je sin predsednika Srbije.

I britanski San pisao je o tome da je sin predsednika Srbije bio prisutan u momentu kad je došlo do sukoba između navijača, uz napomenu da su ga telohranitelji sprečili da se umeša u sukob.

- Čini se da šokantni snimak pokazuje trenutak kada se Danilo Vučić bori sa svojim obezbeđenjem dok se pokušava da uskoči u tuču između srpskih ultrasa i navijača Engleske - navodi se, između ostalog, u tekstu ovog britanskog medija.

Ruski mediji: Vučićev sin viđen u tuči

"Vučićev sin viđen je u tuči sa engleskim navijačima na Euro 2024", naslov je teksta na ruskom portalu Argumenti i fakti.

Ovaj portal se poziva na video snimke sa društvenih mreža na kojima se navodno vidi da Danilo Vučić pokušava da zaobiđe svoje telohranitelje.

- Kada to nije uspeo, on se rve s njima ne bi li se pridružio tuči sa engleskim fudbalskim navijačima - pišu ruski mediji, a prenosi Danas.

Portal Lenta se poziva na snimak koji je na mreži X objavio Jakub Bielamowicz, sa Instituta Nova Evropa.

U pomenutoj objavi na Tviteru piše da Danilo Vučić ima veze sa srpskim ultras pokretom - organizovanom grupom navijača za podršku sportskim timovima, uglavnom fudbalskim klubovima, kao i sa ekstremističkim grupama i kriminalnim podzemljem.

Runews24 napominje, takođe, da se na mrežama pojavio snimak kako se navodno sin predsednika Srbije Danilo Vučić svađa sa navijačima.

Tragom informacija koja su se pojavile na društvenim mrežama, portal Nova.rs se zvaničnim putem obratio Predsedništvu Srbije sa molbom da odgovore da li su "Kobre" angažovane na čuvanju sina predsednika Srbije u Nemačkoj, a isto pitanje je upućeno i savetnici predsednika Srbije, Suzani Vasiljević, ali do objavljivanja teksta odgovori nisu stigli.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 155

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idolatrija

Zoran Živković [21.06.2024.]




Video dana

Neizbežan sudar

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati