Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

17. 06. 2024. 14:22 5

Kakve veze ima PATKA sa Piksijem i Srbijom? Snimak iz studija RTS postao HIT (VIDEO)

Zašto je studio RTS-a posle poraza Srbije od Engleske na Evropskom prvenstvu pokazivao sliku patke i zeca i kakve to veze ima sa reprezentacijom? To je jedno od glavnih pitanja na društvenim mrežama posle prvog meča "orlova". Većina ljudi je zbunjena ovim.

Fudbalski trener Nemanja Milinčić, koji je bio u stručnom štabu Vladana Milojevića u Crvenoj zvezdi i u stručnom štabu Mladena Krstajića u Bugarskoj, analizirao je meč na nešto drugačiji način. Prvo je pitao goste u studiju da li vide patku ili zeca na slici, pa je onda dao objašnjenje.

- Uloga selektora Stojkovića je da nas ubedi da svi ovde vidimo zeca. Predstoje nam dve važne utakmice. Njegova uloga je veoma bitna, zato što ako jedan igrač u svlačionici vidi patku... Onda se plašim da možemo da ne ostvarimo ciljeve koje smo zacrtali - rekao je Milinčić.

Sve ovo je određena vrsta aluzije na sve što se dogodilo posle meča kada je Dušan Tadić dao izjavu da je trebalo da počne meč, a ne da uđe sa klupe. Pa je onda usledila reakcija selektora Piksija na njegovu rečenicu...

Da se vratimo i na spomenutu optičku iluziju. U pitanju je ilustracija filozofa Ludviga Vitgenštajna pod imenom "Zec ili patka". U zavisnosti od toga šta vidite, postoje različita objašnjenja, piše Mondo.

Zec - Ukoliko ste videli zeca, onda je logika na prvom mestu kod vas, ali to ne znači da ste hladni i da nemate osećanja. Imate duboke emocije, ali se ne trošite uzalud. Ne gubite živce ni vreme na osobe koje to ne zaslužuju.

Patka - Ako vidite patku, onda je verovatnoća velika da se vaš život sastoji od emocionalnog impulsa. Menjate raspoloženje brzo, skloni ste naglim odlukama i u većini slučajeva odlučujete srcem, a ne glavom. Intuicija vam je izražena i ukoliko pogrešno procenite osobu ljuti ste na sebe.

Patka i zec - Ukoliko ste na slici videli i zeca i patku, onda kod vas vlada balans između razuma i emocija. Kreativni ste i možete da menjate slike iz jednog lika u drugi. Vrhunac kreativnosti je ako vidite oba u isto vreme.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idolatrija

Zoran Živković [21.06.2024.]




Video dana

Neizbežan sudar

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati