Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

16. 06. 2024. 18:56 0

Eriksen na prošlom EP jedva ostao živ, sad dao gol (VIDEO)

Možda je priča Kristijana Eriksena jedna od najpotresnijih u ovom veku kada su fudbaleri u pitanju. On je na prošlom Evropskom prvenstvu, na meču koji se igrao upravo u Danskoj, kolabirao na terenu, a dok je ceo stadion plakao zajedno sa igračima - on se borio za svoj život. Prebačen je i u bolnicu gde su ga lekari i njegovo lavlje srce uspeli da ga ostave u životu, a kad su svi mislili da od fudbala nema ništa - on je dokazao suprotno.

Sedam meseci posle pomenutog kolapsa na meču Evropskog prvenstva protiv selekcije Finske, Kristijan Eriksen se pojavio na terenu u dresu engleskog premijerligaša Brentforda.

Mnogi realni posmatrači ove situacije su govorili da je Eriksen lud, te da je zarad fudbala rizikovao pogoršanje zdravstvene situacije. Međutim, ovo je bilo očekivano. Svako kome fudbal teče venama, kao što je situacija sa danskim virtuozom, uradio bi isto. I tako je pokazao da je zapravo veliki fudbaler.

Eriksen je nakon toga prešao u redove Mančester junajteda koji je prihvatio rizik da igrača s pejsmejkerom potpiše i uradio je pravu stvar. Ni reprezentacija nije odustala od njega, i dalje nosi desetku na leđenima i ovog 16. juna, 1.100 dana nakon kolapsa u meču protiv Slovenije postigao je prvi gol.

Zaspali su Slovenci na autu, loptu je dobio Vind i odigrao petom, a Eriksen izašao iza cele odbrane i realizovao zicer, te je tako Danska lako došla do prednosti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idolatrija

Zoran Živković [21.06.2024.]




Video dana

Prevrtljiv pas

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati