Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

13. 06. 2024. 14:43 0

Pavlović otkrio koji je način da se zaustavi Kejn

Nastavlja se priprema fudbalera Srbije za start Evropskog prvenstva i meč sa Engleskom u Gelzenkirhenu (nedelja, 21.00). Posle Nemanje Gudelja najavu utakmice dao je i štoper Strahinja Pavlović sa velikom dozom optimizma i respekta prema rivalu.

Pavlović je poručio da jako ceni Gordi Albion, posebno Harija Kejna, čije će mu čuvanje biti glavni zadatak, ali i da nema razloga da se "plašimo bilo koga". Otišao je dalje izjavom da bi izašao velikom protivniku u presing i napao ga.

Što se tiče programa "orlova" ovog četvrtka, zakazan je trening u 17.30 na stadionu Rozenau, gde im je baza. Za medije će biti otvoren trening 15 minuta, posle čega će selektor Dragan Stojković Piksi da u miru i daleko od javnosti spremi taktičke varijante za Engleze.

- Imamo tešku grupu, Engleska je jedna od najboljih timova na svetu. Ta utakmica biće najteža na prvenstvu, ali pokušaćemo da napravimo dobar rezultat. Takođe, Danska i Slovanija su takođe dobre i moraćemo da uložimo veliki napor. Kada pogledate ekipu, Engleska ima mnogo jak napad, mnogo igrača ima odlične sezone i dali su mnogo golova - počeo je Pavlović.

Upitan je o Hariju Kejnu, najboljem strelcu Engleske i samim tim najvećoj pretnji po naš gol.

- Neverovatan je igrač, imao je sjajnu sezone, da bismo ga zaustavili moramo da budemo tim, da se branimo i napadamo zajedno. Pokušaćemo da napravimo dobar balans između ta dva pravca.

Engleske medije zanimalo je i koliki će uticaj imati momci koji znaju kako se igra u Premijer ligi (Aleksandar Mitrović, Saša Lukić...).

- Imamo mnogo igrača sa puno iskustva, mogu da budu dobri savetnici.

Usledila je konstatacija ruskog novinara da će Rusi navijati za Srbiju na EURO. Takođe, podsetio je Pavlovića na težak poraz u Moskvi.

- Bila je teška utakmica u Moskvi, igrali smo prvih 20 minuta u grču, ostali smo sa igračem manje i videli sve greške. Nećemo previše da obraćamo pažnju na taj meč.

Nastavio je Rus pitanjem zašto "orlovi" nisu mogli da naprave iskorak na velikim takmičenjima.

- Bili smo na velikim turnirima, nije izgledalo to najbolje. Nismo bili na dobrom nivou, jednostavno. Sada je velika razlika, bolje smo se pripremili, verujem da ćemo biti mnogo bolje nego za prošlo Svetsko prvenstvo.

"Belingem je fantastičan"

Govorio je potom Pavlović i o Džudu Belingemu.

- Napravio je mnogo dobrih stvari i osvojio trofeje. Moramo da damo 100 odsto da ga zaustavimo - podsetio je Pavlović.

- Ove četiri godine smo u dosta utakmica igrali dobar fudbal. Imali smo više problema što smo primali više golova nego što je trebalo, neke mečeve smo mogli da pobedimo da smo igrali više kao tim, ali radili smo na tome. Ako nastavimo da igramo onako kao u kvalifikacijama to će biti dobro.

- Dobro je što nismo primili gol protiv Švedske, za samopouzdanje. Dosta izazova smo rešili na dobar način. Bili smo prijatno iznenađeni podrškom navijača na treningu, priredili su nam sjajnu dobrodošlicu, značiće nam da imamo njih u utakmicama - rekao je Pavlović, pa nastavio:

- Ne mogu preterano da otkrivam, već da mogu da kažem da smo radili na nekim nedostacima. Radili smo odvojeno mi u odbrani, popravljali smo greške individualne i još na fizičkoj spremi. Imali smo sastanak sa Piksijem, predstavio nam je plan i kako razmišlja. Prvi cilj je da prođemo grupnu fazu, da napravimo korak više i svesni smo da je to moguće. Samo je potrebno da budemo tim, pričao je o timskom duhu i da igramo kako umemo. Ukazao nam je na greške iz prošlih kvalifikacija, ali i da veruje u nas - istakao je štoper naše reprezentacije i zaključio:

- Sve ekipe imaju prednosti i mane, Englezi takođe imaju svoje. Videli smo protiv Islanda da je rival bio dobro organizovan i da je uspeo da ih ugrozi i pobedi. Sve to smo analizirali.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idealan tajming

Zoran Živković [26.06.2024.]




Video dana

Neizbežan sudar

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati