Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

07. 06. 2024. 10:02 0

Nije 1 nego 2: Novo bonus pravilo u Srbiji?

Sve je izvesnije - klubovi Superlige u narednoj sezoni imaće obavezu da u startnih 11 imaju najmanje dvojicu takozvanih "bonus" fudbalera. Čak se i spekuliše da će obaveza biti definisana za igrače rođene 2002. godine i mlađe.

Za sada, ipak, nema konkretnijih najava da li će pravilo biti normirano u propozicijama za narednu sezonu. Kako se čuje, ideju o povećanju bonusa forsira Crvena zvezda. Tema bi trebalo da bude jedna od tačaka rasprave na Skupštini klubova Zajednice Super i Prve lige, u ponedeljak. Konačnu odluku o propozicijama usvojiće organi Fudbalskog saveza Srbije.

Ranije se oglasio Novi Pazar idejom da bonus pravilo bude - ukinuto.

- Zalažemo se za ukidanje pravila o bonus igračima. Primera radi, igrač koji je rođen u decembru 2002. godine i igrač rođen u januaru 2003. ne bi trebalo da budu različito tretirani zbog nekoliko meseci razlike. Kvalitet igrača treba da bude jedini kriterijum za njihov angažman na terenu, a ne propozicije koje ograničavaju mogućnosti nešto starijih, ali kvalitetnijih fudbalera - saopšteno je iz Novog Pazara.

Bonus pravilo, u poslednjoj sezoni, izazvalo je mnogo polemika. Statistički presek o velikom broju stranaca mlađih od 20 godina, u startnim timovima superligaša, pojačalo je komentare o iluzornosti ograničenja.

Ozbiljnije diskusije o delikatnoj temi u fudbalskoj Srbiji i ovog puta, nažalost, neće biti.

Fudbalska svita rasuta je po različitim stranama, u očekivanju starta Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Klupski fudbal u drugom je planu i sve liči prethodnom letu - biće kako kaže jači! U poslednjem trenutku…

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idolatrija

Zoran Živković [21.06.2024.]




Video dana

Aplauz

Anketa

Da li će Srbija proći grupu na Evropskom prvenstvu?

Rezultati