Fudbal

[ Izvor: Sport klub ]

26. 05. 2024. 10:31 23

KUVA U FSS Piksi ipak bez ugovora, spor oko MILION EVRA?!

Nema i dalje ugovora za Dragana Stojkovića, saznaje Sport klub!

Iako je iz Fudbalskog saveza Srbije, u četvrtak, emitovana informacija da su dogovoreni poslednji detalji i utanačena saradnja do 2026. u praksi, ipak, nije tako.

Selektor je i dalje na "ledu", sa neizvesnom prognozom da li će i dobiti konačan predlog ugovora. A, prvodefinisani rok trebalo bi da bude - ponedeljak, 11 časova.

Kako saznaje Sport klub, spor je nastao oko finansijskog dela ugovora. I to potencijalnog raskida saradnje u slučaju da Srbija ne obezbedi plasman u osminu finala Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Prema istim izvorima, Stojković insistira na obeštećenju u slučaju eventualnog raskida.

I to u iznosu od milion evra!

Na drugoj strani, većinski deo fudbalske vlasti nije rešen da u ugovor ugrađuje bilo kakvu stavku o "paprenom" raskidu ugovora već u julskim danima. Insistirajući na stavu - eventualan završetak takmičenja u grupnoj fazi mogao bi da uslovi završetak saradnje Fudbalskog saveza Srbije i Dragana Stojkovića.

Bez dinara nadoknade!

Ako je tako i nema spremljenog ugovora za Piksija, kako se dogodilo da FSS još u četvrtak objavi vest o produžetku saradnje do 2026. - logično je pitanje. Odgovor se krije u unutarfrontovskoj borbi u FSS. Selektor ima ozbiljnu grupu protivnika u vrhu srpske kuće fudbala, ali i ljude spremne da stanu iza njegovih leđa i podrže ideju o novom ugovoru.

Konačnu reč imaće članovi Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije. Tačka tri, sednice zakazane za ponedeljak, definiše diskusiju oko nastavka saradnje sa selektorom.

Jasno je da Stojković, u ovom trenutku, nema finalnu ponudu na stolu. Nedelja i eventualno rani sati ponedeljka biće ključni za rešenje krucijalnog problema do konačnog predloga ugovora. A, tu se očekuje i stav vrhovnog autoriteta sa Andrićevog venca.

Milion evra, ipak, nije malo…

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 23

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati