Fudbal

[ Izvor: Telegraf.rs ]

25. 05. 2024. 10:09 2

Put Partizana do LŠ: Iz Italije stigle lepe vesti

Fudbaleri Bolonje u petak su se porazom od Đenove 2:0 na stadionu "Luiđi Feraris" oprostili od sjajne sezone u Seriji A i tako su propustili potencijalnu priliku da završe i na trećem mestu. Neće mnogo tugovati u klubu, ali ostaje mala žal što se trener Tijago Mota najverovatnije oprostio od ekipe.

Ruslan Malinovski i Vitinja su rešili pitanje pobednika, pa se tako Mota od kluba pozdravio na ne baš lep način, pošto će, prema izveštajima iz Italije, on preuzeti Juventus.

Poraz Bolonje ipak je obradovao makar nekoga osim navijača Đenove i on direktno odgovara Partizanu i ostavlja prostor crno-belima da se nadaju da će i Atalanta odraditi svoj deo posla. To je ipak o tankom koncu, ako znamo da se interesi italijanskog fudbala kose sa tim.

Navijači Partizana će navijati da Atalanta upiše makar jednu pobedu u poslednja dva meča i tako ne bude peta na tabeli, što bi srpskom timu obezbedilo lakši žreb u kvalifikacijama za Ligu šampiona u drugom kolu, jer bi u tom slučaju imali za moguće rivale samo Fenerbahče i Dinamo iz Kijeva, u suprotnom će im rivali biti Slavija Prag, Salcburg ili Fenerbahče.

Atalanta do kraja igra protiv Torina u nedelju, zatim za sedam dana i odloženi meč protiv Fjorentine, oba kod kuće, i kako bi bila iznad pete pozicije - dovoljan je jedan trijumf, dok bi u suprotnom kao osvajači Lige Evrope svakako oslobodili to dodatno peto mesto u šampionatu, što bi dovelo do pomeranja u glavnom žrebu elitnog takmičenja i Roma bi ušla direktno sa šestog mesta. To bi izazvalo i dalja pomeranja u doigravanju i Partizan bi na kraju dobio teži put.

Nada će ostati aktivna među Grobarima, ali znajući da su i prošlih godina Italijani imali tu tendenciju da preklapaju rezultate koji su im potrebni - razloga za brigu svakako ima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati