Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

23. 05. 2024. 22:29 0

"Tukli smo se": Matić i anegdota o Ibrahimoviću

Bivši reprezentativac Srbije, Nemanja Matić, proveo je samo šest meseci zajedno sa slavnim Zlatanom Ibrahimovićem u Mančester junajtedu, ali je to bilo sasvim dovoljno da između njih dvojice nastane čvrsta veza.

U podkastu "Alesto", Matić je podelio nekoliko anegdota iz tog perioda, uključujući i prvu čarku na treningu.

Na jednom od prvih treninga Matić je "uleteo klizeći" Ibrahimoviću, što je izazvalo tenziju. Međutim, Matić je znao da će ga Ibrahimović poštovati samo ako bude oštar prema njemu. To je dovelo do njihovog prijateljstva, a ne do zle krvi. Njihovo prijateljstvo dodatno je učvrstila i "balkanska veza", s obzirom na to da Ibrahimović vuče korene sa ovih prostora. 

- Da li postoji neki igrač kome se ne bih javio ili on meni? Ne, sa svima sam imao dobar i iskren odnos i nadam se da će tako ostati. Zlatan? Prvi trening sa njim, opasan je… Moraš jako da uđeš od starta, ako ne, onda te Zlatan oseti i gotov si. Onda te proziva... - nasmejao se Matić dok je pričao o treninzima i druženju sa Ibrahimovićem, jednim od najkontroverznijih karaktera u fudbalu.

Ispričao je i jedan zanimljiv detalj.

- Zlatan je legenda. Tukli smo se, mada je tad izlazio iz povrede i štedeli smo ga, ali Zlatan voli igrače koji ulaze u duel. Imali smo takozvani ugao za kaficu, pričali smo, voli našu muziku, malo smo se konsultovali oko toga, pa je taj njegov pravac oko muzike bio takav da meni kaže da nemam pojma. Sjajan čovek, njegova porodica i on su divni i nema šta, legenda fudbalska koja je obeležila jedno vreme i ostavio je upečatljiv utisak. Što je najvažnije, njegov fudbal je to pratio, bio je arogantan na terenu, a imao je pravo na to. Problem je kada nema toga. Gde god je igrao navijači su ga obožavali zbog harizme i jedan je od najboljih napadača svih vremena. 

Istakao je i da bi voleo da dovede Ibrahimovića u svoj rodni Ub.

- Zvao sam ga da dođe na Ub, rekao je da će doći, voli lov, malo ćemo tamo da se družimo kad budemo imali vremena. Zvao sam i Murinja, da otvorimo teren njegov i muzej fudbala, ali je bila pandemija i nije moglo da se organizuje tada. Videćemo da spojimo njega i Zlatana - nasmejao se Matić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Politički kameleoni

Zoran Živković [12.06.2024.]




Video dana

Kreativna radionica

Anketa

Dokle može Srbija na Evropskom prvenstvu?

Rezultati