Fudbal

[ Izvor: Telegraf.rs ]

20. 05. 2024. 12:46 0

GOTOVO Vezista još danas član Partizana

Saradnja Partizana i Denila Kastilja je i zvanično okončana. Mladi reprezentazivac Ekvadora, zvanično fudbaler Šahtjora iz Donjecka na privremenom radu u Humskoj, nije više član crno-belih, te će fudbaler u utorak otputovati u domovinu i neće biti deo za poslednji meč u sezoni sa Radničkim 1923, piše Telegraf.rs.

Time je ispoštovan prvobitni dogovor dva kluba, postignut u zimskom prelaznom roku, u kome je Kastiljo stigao u Humsku na pozajmicu do kraja sezone sa mogućnošću da se saradnja nastavi još godinu ukoliko sve tri strane budu zadovoljne. Za takav angažman bi crno-beli u budućnosti verovatno bili nagrađeni procentima od dalje prodaje Kastilja.

To bi se verovatno i dogodilo da nije došlo do promene na trenerskoj klupi, jer je fudbaler imao želju da ostane među crno-belima, svestan delikatne situacije i u Šahtjoru, a i u samoj Ukrajini koja je zahvaćena ratom.

Ipak, klub iz Humske sada ima drugačije planove u kojima nema mesta za Kastilja, ali i za još nekolicinu fudbalera iz aktuelnog kadra. Mada, treba sačekati sam kraj sezone i prelazni rok, nije isključeno da se u slučaju nekih drugih igrača situacija naglo promeni, zavisiće od sasvim drugih okolnosti.

Što se Kastilja tiče, u Humskoj je dobio priliku da igra, upisao je ukupno 11 mečeva za crno-bele u Superligi i Kupu Srbije, postigao je dva gola, uz jednu asistenciju. Njegov angažman Partizan je plaćao samo delimično, mesečnu platu od ukupno 10.000 evra crno-beli su Ukrajincima delili, pa je klub iz Humske plaćao 7.000, a Šahtjor 3.000 evra.

Uz Denila Kastilja. na kraju sezone će crno-bele napustiti i Frank Kanute, čiji menadžer je u petak pregovarao sa čelnicima kluba o načinu rastanka, odnosno Natan de Medina kome ističe prva od dve godine opcionog ugovora (1+1), a koji se na obostrano zadovoljstvo neće nastavljati.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati