Fudbal

[ Izvor: Mocart sport ]

15. 05. 2024. 15:05 3

Piksi potpisuje novi ugovor

Sve je bilo dogovoreno, zvanično najavljeno, a onda je priča odjednom utihnula. Ipak, nije došlo ni do kakve promene planova, Dragan Stojković Piksi potpisaće novi ugovor sa Fudbalskim savezom Srbije u narednih nekoliko dana, do početka priprema za Evropsko prvenstvo, saznaje Mocart Sport.

Piksi je sam potvrdio informacije medija da će ostati selektor do Mundijala u SAD 2026. godine kada je bilo martovsko okupljanje reprezentacije. Ipak, kako Orlovi nisu blistali na terenu nekoliko dana kasnije protiv Rusije i Kipra, krenule su spekulacije da je zbog toga sve odloženo, pa čak i da je dogovor propao.

Međutim, do prolongiranja potpisa ugovora došlo je samo iz tehničkih razloga. Kada su svi iz FSS-a bili na okupu povodom polaganja kamena temeljca za Nacionalni stadion još jednom je sve pečatirano, utvrđeno i potvrđeno.

Dragan Stojković se vratio u Beograd sa odmora i očekuje se da u narednih nekoliko dana zvanično stavi paraf na ugovor po kojem će povesti Orlove i u kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2026. godine.

Kada se podvuče crta ispod njegovog dosadašnjeg rada na klupi reprezentacije Srbije vidi se - direktan plasman na Mundijal u Kataru i to ispred Portugalije, koja je pobeđena usred Lisabona (2:1), potom osvojeno prvo mesto u Ligi nacija i prolaz prvi put u A klasu, u kojoj će Orlovi igrati najesen sa Španijom, Švajcarskom i Danske. I na koncu, prolaz na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, prvo za našu selekciju posle pune 24 godine i prvi put pod imenom Srbija.

Naravno, tu je i neuspeh u Kataru, na koji je tim otišao nošen velikom euforijom, ali tamo, objektivno, nije ostvario cilj da prođe u drugi krug. Šansa da se popravi i taj utisak biće za mesec dana u Nemačkoj.

Stojković je 37 puta vodio reprezentaciju Srbije kao selektor i ostvario je bilans od 21 pobede, sedam remija i devet poraza. Prvi je selektor koji je povezao dva cela kvalifikaciona ciklusa još od Ivice Osima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati