Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

14. 04. 2024. 19:34 0

I Arsenal izgubio - Siti je na čelu Premijer lige!

Kakav dan u Premijer ligi! Nakon što je Liverpul na "Enfildu" izgubio od Kristal Palasa sa 1:0, poraz je u derbiju 33. kola doživeo i Arsenal, kog je u Londonu savladala Aston Vila sa 2:0.

To znači da je Mančester siti veliki pobednik ovog kola, u subotu je deklasirao Luton, a samo dan kasnije dočekao kikseve velikih rivala u šampionskoj trci i sa treće se probio na prvu poziciju sa 73 boda. Arsenal i Liverpul su ostali na po 71 bodu, tako da će se u nastavku sezone branilac titule pitati za sve, a ima i najlakši raspored.

Aston Vila se učvrstila na četvrtom mestu sa 63 boda i sve je bliža Ligi šampiona.

Prvo poluvreme na "Emiratima" bilo je kvalitetno, prštalo je na sve strane i neverovatno je kako nije bilo golova.

Arsenal je imao više od igre, pokušavao je da rivala "slomi" kroz posed i brzi tempo, a prvu ogromnu priliku stvorio je u 11. minutu, kada je Haverc šutirao iz idealne pozicije sa leve strane, a Emilijano Martinez sjajno odbranio.

Nastavio je Arsenal da pritiska, Vila je, kako je vreme odmicalo, postajala opasna iz tranzicije i u 39. minutu su je milimetri delili od vođstva.

Štoper domaćih Gabrijel je napravio veliku grešku i omogućio Votkinsu da izađe sam pred golmana Raju, gađao je engleski napadač, Španac je već bio savladan, ali je domaće spasila stativa.

Već u sledećem napadu je viđena još bolja šansa na drugoj strani. Trosar je potpuno neometan šutirao sa četiri metra od gola, a Martinez je upisao jednu od najboljih intervencija u sezoni i podsetio na onu odbranu iz finala Mundijala u Kataru u 123. minutu.

Drugo poluvreme je počelo u malo drugačijem ritmu, domaćin je pokušavao da nađe način da probije "bedem" ekipe iz Birmingema, ali je dosta teže dolazio u pozicije za neki kvalitetan završni pas, dok su izabranici Unaja Emerija i dalje bili izuzetno opasni kada se približe protivničkom šesnaestercu.

U 62. minutu je viđena nesvakidašnja situacija i zaista je neverovatno kako Aston Vila tada nije dala gol. Tilemans je poslao "projektil" sa distance, a lopta je najpre udarila u prečku, pa u stativu i na kraju je pala na gol-liniju i odbila se u polje.

Pao je Arsenal u drugom delu nastavka, Vila je bila sve bolja i bolja, mirisalo je da može do gola i došla je do njega u 84. minutu, kada je Bejli na drugoj stativi samo plasirao loptu u mrežu, posle oštrog pasa Dinja sa leve strane, za 0:1.

Taj pas je išao za Pua Toresa, koji je promašio loptu u petercu i ispostavilo se da je to bila sjajna stvar za goste.

Samo tri minuta kasnije je Arsenal doživeo klasičan nokaut. Tilemans je presekao pas na svojoj polovini i poslao idealan pas u prazan prostor, Votkins je krenuo sam ka golu, izdržao je na leđima duel sa Smit Rouom, izašao sam pred Raju i majstorski ga matirao za konačnih 0:2.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati