Fudbal

Direktno.rs

14. 04. 2024. 17:05 0

Sunovrat Liverpula: Ruše se šampionski snovi?

Fudbaleri Kristal Palasa napravili su veliko iznenađenje u 33. kolu Premijer lige, pošto su kao gosti savladali Liverpul sa 1:0 i tako mu značajno otežali borbu za titulu.

Potpuni autsajder je pokvario šampionske ambicije ekipi Jirgena Klopa, u oproštajnoj sezoni Nemca. Imali su "crveni" mnogo velikih prilika, ali gol je izostao.

Zbog toga su šanse Liverpula da osvoji titulu sve manje. Trenutno su tek treći sa 71 bodom, toliko ima i Arsenal sa utakmicom manje, dok je Mančester siti prvi sa dva poena više.

Počelo je šokantno na "Enfildu". Igrao se 14. minut kada je Palas poveo. Gosti su nakon auta sa leve strane vezali nekoliko preciznih kratkih dodavanja, lopta je došla do Tajrika Mičela, a ovaj odigrao povratnu ka napadaču Eberečiju Ezeu, koji je ostao usamljen na petercu i bez problema matirao nemoćnog Alisona.

Samo dva minuta kasnije Palas je mogao da zada novi udarac favoritu. Mateta je bio u šansi, ali je njegov šut izblokiran u poslednji čas.

Tek tada se probudio tim Jirgena Klopa i krenuo sa napadima. Blizu izjednačenja domaćin je bio u 27. minutu, kada je Endo pogodio prečku, a još bolju šansu dva minuta kasnije propustio je Luis Dijaz, kome je raspoloženi golman Palasa Din Henderson skinuo zicer.

Istakao se Henderson i u 35. minutu posle udarca Salaha, a onda je Mateta u poslednjem minutu prvog dela propustio još jednu veliku priliku za goste.

U drugom poluvremenu praktično se igralo na jedan gol, onaj Palasov. Liverpul je od starta sve karte bacio na napad, dok su se gosti povukli i čekali priliku iz kontri.

Ogromnu šansu da donese izjednačenje Liverpulu propustio je Darvin Nunjez u 56. minutu. Urugvajac je ostao potpuno sam u kaznenom prostoru rivala, lopta mu je došla kao na tacni, ali je on po ko zna koji put ove sezone loše reagovao i dozvolio čuvaru mreže gostiju Hendersonu da odbrani.

Ređali su se napadi "crvenih", ali pogotka nije bilo. Posle kornera je pretio štoper Van Dajk, iz igre napadač Žota, koji je ušao sa klupe, ali je realizacija izostala. A onda je u 74. minutu Mateta mogao da reši sve, međutim isprečio se Alison i refleksnom reakcijom napravio bravuru, posle udarca napadača Palasa iz peterca.

Samo minut kasnije kolosalna prilika na drugoj strani. Džons je išao sam prema Hendersonu i uspeo da promaši okvir gola.

Osećala se frustracija na "Enfildu", a prave prilike nije bilo sve do 90. minuta kada je Salah samo trebalo da ćušne loptu u gol iz neposredne blizine, ali se isprečio jedan od Palasovih defanzivaca i tako je sačuvao pobedu "orlovima".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati