Fudbal

[ Izvor: sportsport.ba ]

13. 04. 2024. 10:21 0

Trener koji se skidao i igračima pokazao m..a

Italijanski napadač Luka Toni imao je priliku da sarađuje sa raznim trenerima, ali jednog posebno pamti - Luisa van Gala. Holanđanin je u leto 2009. preuzeo Bajern i trenirao ga nepune dve sezone. Na klupi Bavaraca legendarni strućnjak je odradio 96 utakmica, a osvojio je Bundesligu i Kup Nemačke, oba trofeja u prvoj sezoni, dok je u drugoj i poslednjoj dobio otkaz zbog loših rezultata.

Tada je Bajern imao interesantnu ekipu, a između ostalih su tu bili Demikelis, Van Bujten, tada tek 18-godišnji David Alaba, Danijel Pranjić, Bastian Švajnštajger, Mark van Bomel, Frank Riberi, Arjen Roben, Mario Gomez, Ivica Olić, Miroslav Klose i Luka Toni.

Toni je imao 60 nastupa u Bundesligi i 38 golova uz 15 asistencija, ali i ne baš dobar odnos sa Van Galom.

- S Van Galom sam u Bajernu imao loš odnos, jednom smo se skoro potukli - rekao je Toni.

Sada je legendarni italijanski napadač u jednom podkastu ponovo govorio o Van Galu, i kazao sledeće:

"Imao je loš temperament i igračima pristupa na loš način. On je diktator, osim sa svojim užim krugom Holanđana. Jednog dana je ekipi rekao: 'Vi nemate muda kao ja i skinuo je gaće, ali imao je veliki stomak pa nismo mogli da ih vidimo - rekao je Toni.

Luka je najveći deo karijere proveo u Italiji. Igrao je za mnoge timove poput Modene, Empolija, Treviza, Breše, Palerma, Fiorentine, Đenove, Rome i Juventusa. Penzionisao se 2017. godine u Veroni.

Što se Van Gala tiče, nekadašnji vezista zaposlen je u Ajaksu kao savetnik, a poslednji angažman je imao u Holandiji, koju je vodio na Mundijalu u Kataru. Pre toga je trenirao Mančester junajted, a bio je i u AZ Alkmaru, Barseloni i Ajaksu.

Van Gal je prošle godine bio jedan od kandidata za klupu Nemačke, ali nije prošao, a pitanje je hoće li više ikoga voditi, mada se s čovekom poput njega zaista nikad ne zna.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati