Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

12. 04. 2024. 11:35 1

Umro sportski novinar Jovan Ciga Sekulić

Tužne vesti stigle su 12. aprila, pošto je srpsko sportsko novinarstvo pretrpelo veliki gubitak. Preminuo je doajen sportskog novinarstva i jedan od najnagrađivanijih novinara u Srbiji - Jovan Ciga Sekulić.

Sekulić je rođen 18. avgusta 1953. godine u Beogradu, a u novinarske vode ušao je 1974. godine. Profesionalno se novinarstvom bavio od 1. januara 1977. godine, a specijalnost mu je bila fudbal, dok je radio i kao tehnički direktor u mnogim beogradskim fudbalskim klubovima.

Tokom bogate karijere radio je u dnevnom listu Sport, Blic, Glas javnosti, a bio je i glavni urednik mesečne revije Fudbal od 1996. do 1999. godine.

Poslednjih 20 godina karijere radio je u Večernjim novostima, gde je bio urednik sportske rubrike skoro čitavu deceniju, a obavljao je i poslove pomoćnika glavnog urednika Večernjih novosti.

Izveštavao je sa najvećih sportskih takmičenja, prvenstava sveta i Evrope u fudbalu, Olimpijskih igara, a izveštavao je o Crvenoj zvezdi u vreme kada je postala evropski i svetski šampion 1991. godine.

Bio je i predsedavajući u Udruženju sportskih novinara Jugoslavije, potom i Srbije i Crne Gore, a bio je i predsednik Udruženja sportskih novinara Balkana.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati