Fudbal

Direktno.rs

10. 04. 2024. 22:47 0

Spektakl u Parizu: Barsa bacila na kolena PSŽ!

Fudbaleri Barselone savladali su u gostima ekipu PSŽ-a rezultatom 2:3 u okviru četvrtfinala Lige šampiona. Atletiko Madrid je uspeo da kao domaćin savlada Borusiju Dortmund rezultatom 2:1.

Barselona je u 37. minutu povela preko Rafinje, a možda je najveći posao uradio Levandovski koji je loptu preveo iz sredine, dodao do Jamala, a ovaj prosledio Rafinji. Donaruma je istrčao ponovo jako visoko, što su gosti iskoristili.

Već u 48. minutu Parižani dolaze do gola. Dembele je u kaznenom prostoru dodao loptu do Embapea, usledio je povratni pas, Dembele se namestio, promenio nogu i postigao bombastičan gol za 1:1.

Posle nepuna tri minuta, domaći su stigli do preokreta i konačno dobre realizacije šuta. Ruiz je posle sjajne akcije u kaznenom prostoru dodao do Vitinje koji je postigao gol iz neposredne blizine za 2:1.

Reagovala je Barsa, u 61. minutu i iskoristila prvu priliku. Dug pas je poslao Žoao Feliks preko kompletne odbrane, koju je u šesnaestercu primio Rafinja i pospremio u gol za 2:2.

Kaznila je Barsa ove promašaje i stigla do gola posle sjajne izmene Ćavija, a strelac je bio rezervista Kristensen, koji je skočio na vreme posle centaršuta iz kornera za 3:2.

U Madridu Atletiko je sa 2:1 savladao Borusiju Dortmund

Izabranici Dijega Simeonea stekli su minimalnu prednost pred revanš duel u Dortmundu pošto je Sebastijan Ale svojim golom ublažio poraz "milionera" i ulio nadu u potencijalni preokret.

Sve je počelo kao iz snova po "jorgandžije" koje su povele već u četvrtom minutu posle velike greške u odbrani rivala. Kobel je u vatru "bacio" Matsena čije je dodavanje presekao Rodrigo de Pol koji je rutinski završio akciju na veliku radost domaće ekipe.

Sredinom prvog poluvremena, solidnu priliku imao je i Himenez kada je glavom gađao preko gola, a to kao da je najavilo ono što će se dogoditi u 32. minutu. Nova velika greška u odbrani, ovoga puta nesporazum Humelsa i Šloterbeka bila je dovoljna Atletiko da preko Lina posle dodavanja Grizmana udvostruči prednost protiv Borusije.

Igrao se 81. minut kada je rezervista Sebastijan Ale dobio loptu od Branta i posle odbitka od Moline savladao nemoćnog Oblaka.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati