Fudbal

Direktno.rs

07. 04. 2024. 23:00 0

Minimalac Juventusa, Vlahoviću poništen gol

Fudbaleri Juventusa savladali su Fjorentinu u Torinu sa 1:0 u utakmici 31. kola Serije A. Gol odluke postigao je Federiko Gati u 21. minutu.

Juve je tako konačno prekinuo izuzetno loš niz i upisao tek drugi trijumf na poslednjih deset ligaških mečeva. Na taj način je učvrstio treće mesto na tabeli sa 62 osvojena boda. Fjorentina je ostala na 43 boda i nalazi se na desetom mestu.

Juvetus je bio apsolutno dominantan u prvom poluvremenu, dok "viola" nije postojala na terenu.

Ređale su se šanse Gatija, Bremera i Mekenija na početku, da bi domaćin zasluženo poveo u 21. minutu.

Kostić je izveo korner sa leve strane i poslao loptu ka štoperu svog tima Bremeru, Brazilac je tukao glavom sa sedam metara od gola i pogodio stativu, a "otpadak" je sa bukvalno jednog metra udaljenosti pokupio drugi štoper Gati i poslao ga u mrežu za 1:0.

U 32. minutu je malo nedostajalo da bude 2:0. Dušan Vlahović je zatresao mrežu svog bivšeg tima posle pasa Mekenija, ali je stigla intervencija iz VAR sobe, posle koje je sudija utvrdio da je Amerikanac prilikom asistencije bio u "milimetarskom" ofsajdu.

"Stara dama" je u istom ritmu otvorila i drugo poluvremene i zamalo udvostručila prednost u 56. minutu.

Filip Kostić je, u svom stilu, probio po levom boku i poslao oštar pas u kazneni prostor, a njegov saigrač iz reprezentacije Srbije Nikola Milenković bio jako blizu da postigne autogol. On je probao da preseče to dodavanje, a lopta je nakon njegovog kontakta promenila smer i otišla tik pored stative.

Potom je Vlahović sam sebi zakomplikovao jednu situaciju koja je "pretila" da bude idealna šansa, a onda se ekipa iz Firence odvažila da krene napred tek od 70. minuta utakmice.

I već u 74. minutu je mogla da šokira igrače i navijače Juventusa. Niko Gonzales je raspalio sa distance, Ščensni je sjajno intervenisao i vrhovima prstiju podigao loptu koja je uzdrmala prečku i završila u korneru.

Domaćin je tada sve konce igre prepustio "ljubičastima", Alegri je kao po običaju odlučio da se brani i to je moglo skupo da ga košta u finišu.

Pritiskala je "Viola", Beltran je imao veliku priliku, ali je sreća ovaj put bila na strani Juventusa.

Vlahović je bio na terenu do 85. minuta, Kostić je zamenjen u 59. minutu, dok je Milenković bio sve vreme na terenu za Fjorentinu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati