Fudbal

Milan Zarić

07. 04. 2024. 17:57 0

Katai prekinuo mučenje - Zvezda prva pred plej-of!

Fudbaleri Crvene zvezde posle teške muke su savladali Radnik u Surdulici sa 2:0 u okviru 29. kola Superlige Srbije. Spasilac crveno-belih na ovom meču bio je rezervista Aleksandar Katai, koji je dva puta pogodio mrežu u drugom poluvremenu. Na taj način je Zvezdi doneo prvo mesto pred plej-of i domaći teren u večitom derbiju!

Izabranici Vladana Milojevića su nastavili niz pobeda u domaćem šampionatu, doduše uradili su to teže nego što je iko očekivao, budući da je "fenjeraš" iz Surdulice pružio jak otpor.

Bedem Radnika je izdržao do 76. minuta, kada je Zvezda povela golom Kataija, koji je potom u 88. minutu i rešio pitanje pobednika, te postavio konačnih 0:2. Doduše, situacija je mogla da bude i drugačija da Omri Glazer nije sjajno intervenisao u nekoliko navrata pre vodećeg gola šampiona Srbije.

Surduličani su sa jasnim ciljem ušli u meč - očekivano su se opredelili za defanzivu nadajući se da će to doneti rezultate. I delovalo je to u prvom poluvremenu, jer crveno-beli nisu imali preterano opasne prilike, osim pokušaja Hvanga i Endiajea, no nedovoljno dobrih da se savlada Ranđelović.

Zapravo, prvu veliku šansu na meču imao je Radnik u 19. minutu, kada je najpre Glazer poklonio loptu Anđelkoviću, ali je i uspeo da se iskupi, pa je sprečio šok. Posle toga su polušanse imali Olajinka i Endiaje, međutim sve je to bilo "mlako", pa se rezultat do poluvremena nije menjao.

Vladan Milojević nije bio zadovoljan razvojem situacije, pa je reagovao na poluvremenu i umesto Stamenića na teren je poslao Kataija. Ispostavilo se da je to bila prava odluka.

Dugo je tim iz Surdulice odolevao i u drugom delu, praktično do 69. minuta nije bilo opasnosti pred golom domaćih, kada je zapretio Hvang, ali se Korejac nije snašao, pa su se igrači Radnika odbranili.

Ali, nije to bio slučaj u 76. minutu, kada je i meč prelomljen. Rezervista Žan Filip Kraso je izveo "magiju" i strašnim pasom spojio sa golom Aleksandra Kataija - ofanzivac Zvezde je odlično reagovao i prekinuo mučenje - 0:1.

Bilo  je posle tog gola lakše crveno-belima da igraju, što se moglo videti i u 88. minutu, kada je novi gol postigao Alekasndar Katai za konačnih 0:2

Zvezda je tako došla do tri boda kojima je obezbedila prvo mesto pred plej-of i domaći teren u večitom derbiju: Jer. kolo pre kraja ima 74 boda, sedam više uz meč više od Partizana, dok je Radnik praktično prežaljen - poslednji je sa samo 14 bodova.

RADNIK - CRVENA ZVEZDA 0:2 (0:0)

Stadion: Gradski u Surdulici. Strelac: Katai u 76. i 88. minutu. Sudija: Stanko Ostraćanin. Žuti kartoni: Kadijević, Vranjanin, Gašić (Radnik), Endiaje, Kanga (Crvena zvezda).

RADNIK: Ranđelović - Gašić, Vranjanin, Abubakar, Kadijević - Anđelković (od 60. Bogdanović), Oreščanin, Jovanović (od 80. Stanojević), Hajdarević (od 90+3. Cvetković), Rustemović - Čumić (od 80. Kunić).

CRVENA ZVEZDA: Glazer - Mijailović, Điga, Spajić, Rodić - Stamenić (od 46. Katai), Kanga (od 90. Mimović) - Olajinka, Hvang, Ivanić (od 63. Kraso) - Endiaje (od 90. Šljivić).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati