Fudbal

[ Izvor: Mocart sport ]

06. 04. 2024. 18:28 8

Kralj: Zvezda je šampion? Znaju nešto što mi ne znamo

Nije Branko Miljković, ali je Ivica Kralj na sopstvenom primeru osetio značenjen stiha „ubi me prejaka reč“. Kad je počelo prvenstvo kažnjen je zbog komentarisanja suđenja, a kad je sankciju izdržao i dalje jezi na istom talasu. Uveren da ima argumente u borbi za bolje sutra ovdašnjeg fudbala.

Sportski direktor Partizana sad nesmetano može da obalja funciju, iako se od septembra do marta nije pojavljivao u javnosti. Tihovao je usled šestomesečnog udaljavanja iz fudbala, zbog toga što je digao glas posle susreta TSC-a i crno-belih.

I danas je ubeđen da je posle meča u Bačkoj Topoli baratao činjenicama, kad je prozvao tadašnjeg predsednika Sudijske komisije Dejana Filipovića i njegove saradnike, a indikativno je da su se kasnije klubovi maltene udružili protiv Filipovića, a taj pritiska doveo do njegove smene.

- Jedini sam kažnjen što sam izneo mišljenje povodom suđenja, stojim i danas iza reči izgovorenih posle prvog koa. Kasnije se ispostavilo da su ljudi koji su kaznili smenjeni, a kazna je ostala. Možda sam i ja preterao, ali sam morao da kažem šta mi je na duši i da zaštitim klub. Bez obzira na sve, neke stvari se ponavljaju. Uvek sam za razgovor, za iznošenje mišljenja, samo tako možemo da napredujemo, a neko drugi misli drugačije, da je moguće zatvoriti se u četiri zida... To je naša realnost i ponavlja se mesecima, skoro godinu dana. Dešavaju se stvari o kojima ne smem da razgovaram - u dahu je ispričao Ivica Kralj tokom gostovanja u podkastu Wish&GoaL.

Za promenama vape svi. Kako na planu uslova, tako i regularnosti, jer je utisak da se non-stop neko žali. Konkretno, posle 172. večitog derbija i sam Kralj, kad je između redova zamerio arbitru Pavlu Iliću, rekavši da je "oduševljen suđenjem" i da poziva navijače da "njega i njemu slične dobro dočekaju i pozdrave kad budu u prilici".

- Rekao sam šta sam mislio. Ko je hteo da razume - razumeo je. Na čitaocima je da procene da li je bilo sarkastično. Na derbiju nismo bili na nivou, ali smo uzeli bod, posle toga smo dvaput kiksnuli, što je i normalno, jer je nemoguće da u nizu dobijete 150 ili 200 utakmica. Na kraju krajeva, nekad je i moguće. Kjad smo izgubili prvo mesto, noge su postale teže, opterećenje veće, ne igramo sjajno, ali pobeđujemo - dodao je Kralj.

To što je pogrešio dvaput u mečevima posle gostovanja na stadionu "Rajko Mitić" spustilo je Parni valjak na drugo mesto na tabeli. Sad je četiri razlike, devet kola pre kraja. Domaćini su konstatovali da bi u svakoj drugoj zemlji ta diastanca bila dramatična, a kod nas je maltene završeno.

- Ne znam, to je pitanje i za selektora, izjavio je da je prvenstvo gotovo, a Zvezda šampion. Ne razumem, ima još devet kola, dosta teških utakmica, posebno u plej-ofu. Ili nešto znaju što mi ne znamo. Gledam isključivo sportski, nadam se da Partizan može da napravi uspeh. Ima dosta stvari zbog kojih sam kažnjen, a ponavljaju se. Jednog dana je penal, sutradan takva situacije nije za jedanaesterac. Kad slušam objašnjenja pominje se intenzitet. Očigledno da ja ne znam pravila ili se ona menjaju u hodu. Kao sportisti mi ostaje da kažem: pusti da se igra, pa ko bude bolji - napominje sportski direktor Partizana.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati